Świadczenie pielęgnacyjne UKR - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 24 cze 2022, 11:30

Co to znaczy że piszą oświadczenie i tyle. ? Jeżeli na Ukrainie posiadał orzeczenie o niepełnosprawności to pobierają na UKR świadczenia związane z niepełnosprawnością dziecka np.My dajemy w tym przypadku odmowę od której oczywiście służy odwołanie.
aiwa
Stażysta
Od: 04 cze 2017, 11:40
Zajmuję się: pracownik działu świadczeń rodzinnych, kierownik

Napisano: 24 cze 2022, 11:53

Jestem ciekawa jak weryfikujesz pobieranie świadczeń na Ukrainie?
GOPS-ik1
Referent
Od: 13 mar 2017, 11:12
Zajmuję się: ŚW SR

Napisano: 24 cze 2022, 12:32

No to może inaczej. Składa wniosek na
zr matka na dziecko młodsze niż 3 lata. Wiemy że na UKR pobierają świadczenia na dziecko do lat trzech lat, zweryfikować tego ze stroną UKR możliwe ale pewnie utrudnione ( może przez Konsulat). Na oświadczenie można wszystko tylko trzeba też mieć na względzie to że na UKR też płacą świadczenia i co podwójnie mamy płacić czytać przepisy ustawy o świadczeniach rodzinnych po prostu, przecież mają świadczenia na dzieci niepełnosprawne w UKR .
aiwa
Stażysta
Od: 04 cze 2017, 11:40
Zajmuję się: pracownik działu świadczeń rodzinnych, kierownik

Napisano: 24 cze 2022, 12:53

składa wniosek, we wniosku jest oświadczenie, nie musi nic więcej. Sprawa świadczeń na Ukrainie jest nie do sprawdzenia. Mam rodzinę z Mauripola - nic nie otrzymują, bo nie ma im kto tego zapłacić. Część rodzin z terenów zajętych przez Rosję nie ma nic. Nie jestem wstanie tego weryfikować. Ba, nawet nie wiem czy mają na Ukrainie orzeczenie i jakie.
Pomysł by ich traktować jak Polaków i dawać im te same świadczenia jest debilny.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 4 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x