Osoba pobiera świadczenie pielęgnacyjne od maja 2017 r. Odprowadzane są za nią składki do ZUS. W dniu 11 lutego 19 roku informuje organ wypłacający ŚP o nabyciu gospodarstwa rolnego. Czy dalej mogę wypłacać ŚP i czy strona musi złożyć oświadczenie o rezygnacji pracy w gospodarstwie rolnym???
Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co robić????
Świadczenie pilęgnacyjne a nabycie gospodarstwa
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Świadczenie pilęgnacyjne a nabycie gospodarstwa
MZ 1 pisze:Czy dalej mogę wypłacać ŚP i czy strona musi złożyć oświadczenie o rezygnacji pracy w gospodarstwie rolnym???
Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co robić????
możesz wypłacać jak złoży oświadczenie, osoba musi pojechać do KRUSu i ich poinformować, że rezygnuje z pracy w związku pobieraniem świadczeń opiekuńczych
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Ale ja nadal opłacam za nią ZUS, a ona tylko informuje KRUS, że pobiera świadczenie pielęgnacyjne.
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
KRUS może ją objąć ubezpieczeniem społecznym dla osób pobierających św. opiekuńcze
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
Oprócz Świadczenie pilęgnacyjne a nabycie gospodarstwa - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Skomplikowany przypadek - koordynacja
Decyzja SKO jak to interpretować
czy przyznać zasiłek pielegnacyjny orzeczenie ZUS
SKO - organ pierwszej instancji uczyni zadość i przyzna
a kiedy będą działać szkoły
wyrok z klauzulą wykonalności
umowe zlecnie, umowa o prace ten sam pracodawca -zsatosowani
czy wysyłacie takie sprawy do UW
jak zmienić na zł za zł dwie decyzje
Caritas- od kiedy doliczamy uzysk?
jak sprawdzacie czy pobierają dodatek pielęgnacyjny
Decyzja odmowna rodzicielski dwa świadczenia
nienależnie pobrane świadczenia
możemy przyznać świadczenie pielęgnacyjne?
czego nie liczymy do dochodu zasiłku dla bezrobotnych po ust
Świadczenie rodzicielskie w dwóch gminach