Światowy Dzień Pracy Socjalnej 2014 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 16 sty 2014, 11:04

Trwają przygotowania do Światowego Dnia Pracy Socjalnej - 18 marca 2014. Na stronie internetowej Międzynarodowej Federacji Pracowników Socjalnych IFSW są już dostępne plakaty promujące WSWD 2014. Tematyką dorocznej ogólnoświatowej akcji IFSW będzie społeczno-ekonomiczny kryzys i działalność pracowników socjalnych.

https://ifsw.org/world-social-work-day-2014/

Oficjalna witryna IFSW www.ifsw.org
Andrzej

Napisano: 17 sty 2014, 0:37

Wywieszenie plakatu promującego kolejny Światowy Dzień Pracy Socjalnej w swoim miejscu pracy np. na drzwiach pokoju gdzie pracujemy, to będzie miły akcent inaugurujący WSWD 2014. Plakat dostępny jest już w kilku wersjach językowych. Polska wersja językowa nie jest jeszcze dostępna.

Problematyka kryzysu kolejny raz pojawia się na sztandarach Międzynarodowej Federacji Pracowników Socjalnych, przygotowującej się do ogólnoświatowej promocji pracy socjalnej, działalności pracowników socjalnych w ramach WSWD 18 marca 2014 roku.
~pracownik socjalny

Napisano: 18 sty 2014, 0:29

Pytanie, czy będzie w tym dniu zaproszony PRACOWNIK SOCJALNY, czy jego PRZEŁOZOni co muszą wypowiadać się w ich imienu.

Dla mnie to Żart, nikt nie zna prawdy w tym temacie. POWODZENIA w dalszym oszukiwaniu społeczeństwa!!!

Hańba \" POTOP \"
~Mek

Napisano: 18 sty 2014, 11:28

A gdzie ma zostać zaproszony PRACOWNIK SOCJALNY i Jego PRZEŁOŻENI? Światowy Dzień Pracy Socjalnej jest okazją do promowania tego, czym zajmują się pracownicy socjalni. Jest to doroczne wydarzenie organizowane przez Międzynarodową Federację Pracowników Socjalnych IFSW.

www.ifsw.org
~pracownik socjalny

Napisano: 19 sty 2014, 14:53

Generalnie WSWD pozwala promować pracę socjalną - działalność pracowników socjalnych. Publikowane są z tej okazji informacje w mediach, organizowane są konkursy, konferencje, happeningi... Wspólnym elementem wydarzeń organizowanych przez lokalne (krajowe) organizacje pracowników socjalnych jest doroczne hasło ustalane przez Międzynarodową Federację Pracowników Socjalnych. W tym roku hasłem tym jest kryzys ekonomiczny i społeczny i działania pracowników socjalnych (możliwości rozwiązań jakie daje praca socjalna wobec kryzysu) \"Social and Economic Crises - Social Work Salutions\".

Jak przygotowują się do tego dnia pracownicy socjalni w Australii?
Australijskie Stowarzyszenie Pracowników Socjalnych AASW
Informacja nt. Światowego Dnia Pracy Socjalnej WSWD 2014

https://www.aasw.asn.au/practitioner-res ... k-day-2014

Andrzej

Napisano: 21 sty 2014, 11:57

u nas w ośrodku dzień pracownika socjalnego przeszedł niezauważony to i ten też nie będzie się liczył. Na s pracodawca nie celebruje tego święta. On tylko celebruje swoją osobowość.
~JA

Napisano: 21 sty 2014, 13:29

Na oficjalnej stronie IFSW pojawiają się kolejne plakaty promujące Światowy Dzień Pracy Socjalnej WSWD 2014. Obecnie dostępne są już w języku angielskim, japońskim, hiszpańskim, francuskim, niemieckim, arabskim, rumuńskim.

https://ifsw.org/world-social-work-day-2014/
Andrzej

Napisano: 21 sty 2014, 17:06

Fajnie tylko czemu o socjalnych nie gadają socjalni tylko spasione wieprze z ratusza albo kierowniczych koryt?
~Adam

Napisano: 21 sty 2014, 20:28

Fajnie tylko czemu o socjalnych nie gadają socjalni tylko byli socjalni
~Adam

Napisano: 22 sty 2014, 15:46

dołączę do frustratów: dlaczego nam, pracownikom socjalnym jest tak źle, a na pewno wiem, że źle się dzieje? głową muru nie przebijesz, komuna rządzi itd. administracja to ma dopiero trudno..małe gminy rządzą się swoimi prawami - dyktatura panuje. I ja, po 25 latach pracy nie chcę żyć i pracować w tych układach, a muszę, bo wiem, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Pozdrawiam :)
~P.S.

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x