NIEBIESKA KARTA!!!!! POMOCY - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 16 sty 2014, 15:23

witam,
pracownik socjalny założył NK czy powiadamia POlicję lub inne instytucje?????
~Krysia

Napisano: 16 sty 2014, 15:34

????????
~Krysia

Napisano: 16 sty 2014, 15:44

w składzie Zespołu masz przecież przedstawiciela policji a każdy członek Zespołu musi zapoznać się z formularzem
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2014, 15:47

Pracownik socjalny przekazuje kartę do przewodniczącego Zespolu Interdyscyplinarnego. W naszym OPS jest taka zasada, że dodatkowo nie powiadamiamy policji ponieważ w grupie roboczej znajduje się już: dzielnicowy, prac.socajalny i np. pedagog, kurator, ale wiem, że niektóre OPSy przesyłają ksero NK na policję.
~gosia

Napisano: 16 sty 2014, 15:53

dzięki. czy ZI zbiera się w ciągu 3 dni po otzrymaniu NK
~Krysia

Napisano: 16 sty 2014, 15:58

ja powiadam także prokuraturę a tam gdzie jest dziecko nieletnie to występuję do sądu o wgląd w sytuacje dziecka
~xxx

Napisano: 16 sty 2014, 16:04

Dokładnie tak jak pisze xxx, kazde załozenie niebieskiej karty zgłaszasz do Zespołu Interdyscyplinarnego, do Prokuratury a jezeli jest w tej rodzinie osoba nieletnia to zawiadamiasz również sad Rodzinny i Nieletnich.
Pamietaj , ze przekazanie karty do Zespołu nie zwalnie ciebie z zawiadomienia prokuratury!!!!!!!
~folwark zwierzecy

Napisano: 16 sty 2014, 17:58

Nie ma obligu/obowiązku zawiadamiania prokuratury w związku z założeniem NK. Tak samo Sądu Rodzinnego -ten zawiadamiasz na 100% - w sytuacji kiedy sprawcami są oboje rodzice.
Folwark zwierzęcy ? podaj podstawę prawną Takiego stanowiska. Szczerze powiem , jestem zdziwiona..że krążą w sieci takie porady.
~emilka

Napisano: 16 sty 2014, 18:11

jeżeli jest prawdopodobienstwo popełnienia przestępstwa powiadomienie prokuratury jest obowiązkowe zgodnie z przepisami
~no

Napisano: 16 sty 2014, 18:43

my kopię NK przekazujemy policji zgodnie z pismem jakegos tam komendanta
~taki sobie

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x