SYGNITY aktualizacja - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 11    [ Posty: 101 ]

Napisano: 06 sie 2015, 12:12

Bazyllo pisze:Gdzie znajdę wydruk spłat zrealizowanych przez osobę. Stawiam wirtualne bro za szybką pomoc :P
Szybka pomoc tj. na koniec roku 2015 ;) Niestety, bo teraz nie ma tego wydruku, a programiści uznali, że to za bardzo nie jest potrzebne na teraz :(
To jest śmiech i rozpacz jednocześnie.
Anton

Napisano: 06 sie 2015, 12:16

Nie można wprowadzić pomocy rządowej za 2014, - goły program , poznikały zmiany wprowadzane w szablonach , ja mam problem z listami wypłat - golusieńkie... jest gorzej jak 11 lat temu... Brawo
reni

Napisano: 06 sie 2015, 12:18

Z tego co ja się orientuje, ma to być faktycznie do końca roku u każdego, można się cieszyć starą wersją ale teoretycznie tylko do czasu sprawozdań, bo do tego trzeba będzie wgrać nową wersję aby ogarnęła sprawozdania tak powiedzieli na szkoleniu, ale czas sprawozdań to czas ferworu walki z nowym okresem zasiłkowym i nie wiem czy na rękę by było wtedy wgrywać nową wersję i się uczyć i wkurzać, czy wgrać teraz i już się przyzwyczajać powoli czy wypośrodkować i tak wgrać gdzieś początkiem września może wtedy już będzie to bardziej ogarnięte
ensiferum

Napisano: 06 sie 2015, 12:24

reni pisze:poznikały zmiany wprowadzane w szablonach
A może chodzi Ci o to, że zniknęło na wydruku to co sobie użytkownik poprawił w konkretnej decyzji, jeśli tak to wejdź w Wydruki->Podgląd Pprint
Tam jest poprzedni wydruk.
Co do szablonu wydruku to powinien być przeniesiony, ale musisz wejść w administracji w szablony wydruków i tam ustawić domyślny taki jak był wcześniej. Nie działa to jednak tak pięknie jak powinno, ale coś tam można poustawiać.
Anton

Napisano: 06 sie 2015, 12:29

ensiferum: Jeśli ktoś nie ma informatyka, który ogarnie to i poustawia wg twoich wytycznych, to będzie ciężko, ale tak czy owak przez to będzie trzeba przejść. Dobrze, żeby ten kto to będzie dostosowywał znał trochę język SQL, wtedy będzie niektóre rzeczy mógł sam dostosować bez proszenia się serwisu, który oznajmi, że będzie coś zrobione na koniec roku jak np. dostęp do historii naliczania odsetek w FA. W SQL można wejść w odpowiednią tabelę i to wyfiltrować , ewentualnie usunąć niepotrzebne przeliczenie. Tego serwis nie zaleca, ale co zrobić jak nie chcą sami pomóc.
Anton

Napisano: 06 sie 2015, 12:38

ja nie mam informatyka tylko myślałem i dalej mam taką nadzieję że ta nowa wersja zrobi się jako nakładka chyba tak do chole ry miało być, czytałem tu na forum kiedyś kto miał to pilotażowo że taki cyrk się dzieje, ale myślałem że im dalej tym więcej błędów jest poprawianych ale widzę że nie, i całe to pitolenie o zgłaszaniu uwag to sobie można w d.. wsadzić
ensiferum

Napisano: 06 sie 2015, 12:52

W zasadzie to jest teraz duużo lepiej niż było na początku, tak więc te ośrodki, które już mają program od początku czerwca, to jakoś pracują.
Wcześniej nie można było cofnąć zatwierdzenia decyzji i list wypłat, listy wypłat były sortowane po imieniu a nie nazwisku, na liście decyzji nie było przycisku Plan wypłat i nie można było tam nic zmienić, nie można było czasami zatwierdzać decyzji.
To takie pierwsze lepsze przypadki, ale było ich jeszcze więcej. Tak więc wiele poprawiono i dodano, ale brakuje całe mnóstwo funkcji.
Pawełek

Napisano: 06 sie 2015, 12:56

Pawełek pisze: Wcześniej nie można było cofnąć zatwierdzenia decyzji i list wypłat,
można było :D
Pawełek pisze: Wcześniej nie można było cofnąć zatwierdzenia decyzji i list wypłat, listy wypłat były sortowane po imieniu a nie nazwisku
u mnie po nazwisku :D
Pawełek pisze:na liście decyzji nie było przycisku Plan wypłat i nie można było tam nic zmienić,
można było :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2015, 13:02

ewalu: Oczywiście można było to wszystko, ale nie od początku pilotaży. Ja chcę tylko zobrazować tym, którzy dopiero teraz wchodzą w nowy system, że teraz jest o niebo lepiej niż parę miesięcy temu.
Pawełek

Napisano: 06 sie 2015, 13:05

Pawełek pisze:ewalu: Oczywiście można było to wszystko, ale nie od początku pilotaży. Ja chcę tylko zobrazować tym, którzy dopiero teraz wchodzą w nowy system, że teraz jest o niebo lepiej niż parę miesięcy temu.
sorki !!!! :D ja myślałam, że napisałeś o programie sprzed aktualizacji :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 5 z 11    [ Posty: 101 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x