SYGNITY aktualizacja - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 11    [ Posty: 101 ]

Napisano: 06 sie 2015, 14:25

@kawa i ciasto Nie ma rzeczy niemożliwych. Mam backup katalogów, dam radę, tylko czy jest sens, bo coś czuję, że będzie parcie na używanie świeżynki :(
Bazyllo

Napisano: 06 sie 2015, 14:29

tomson pisze:jak usunąć decyzję (jeszcze nie zatwierdzoną) żeby można cofnąć kwalifikację wniosku tak żeby go można modyfikować?
Naciskasz przycisk Usuń (czerwony minus) na liście wszystkich decyzji i powinno się udać. Jeśli decyzja została już zatwierdzona to po cofnięciu zatwierdzenia gdy naciśniesz usuń do program powie, że dokument może być materiałem dowodowym ... wtedy musisz w głównym oknie wejść w pozycję "Dokumenty przeznaczone do usunięcia i tam potwierdzić, że to nie jest materiał dowodowy. To samo musi zrobić jeszcze inny użytkownik i wtedy ponownie wchodzisz w listę wszystkich decyzji i wtedy naciskasz przycisk Usuń i decyzja znika definitywnie.
Pawełek

Napisano: 06 sie 2015, 14:30

już wiem, muszą to potwierdzić dwie osoby w menu administracja :lol:
tomson

Napisano: 06 sie 2015, 14:34

Bazyllo pisze: Poważnie się zastanawiam, czy nie wrócić do starej wersji, poświęcając sobotę na wprowadzenie tego co niestety wrzuciłem już do tego cuda informatyki w ciągu dwóch dni od zainstalowania :(
Niestety nie ma odwrotu od tego systemu. Nawet jak zainstalujesz sobie nową wersję w grudniu to tak czy siak szablony decyzji i list będziesz mieć do przerobienia, bo Sygnity tego nie przeniesie za Ciebie, tak samo, jak są jakieś błędy na bazie i w starym programie nie szkodziły to tutaj trzeba będzie to samemu poprawiać. Tak więc chyba lepiej się przyzwyczajaj do nowego programu :(
Mirka

Napisano: 06 sie 2015, 14:37

kawa i ciasto pisze:Pawełek, dzięki.
Masz rację, miałyśmy tylko gołą instalację i nic więcej.
No widzisz, na Twoim miejscu to "czym prędzej przegonił bym" tą osobę, która Ci zainstalowała goły program i się zmyła.
Pawełek

Napisano: 07 sie 2015, 8:33

Z najnowszych odkryć. Nie ma już "uwierzytelnionej kopii dokumentu ..." jest za to "kopia dokumentu stwierdzającego tożsamość osoby - dowód osobisty" i każdy wniosek drze się o zmianę :(
Bazyllo

Napisano: 07 sie 2015, 8:37

a jak wprowadzasz wniosek na ZP a potem na ZR to nie kopiuje orzeczenia :(
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 8:37

Bazyllo pisze:Z najnowszych odkryć. Nie ma już "uwierzytelnionej kopii dokumentu ..." jest za to "kopia dokumentu stwierdzającego tożsamość osoby - dowód osobisty" i każdy wniosek drze się o zmianę :(
a dowód osobisty można brać do akt

Co z art. 23 ust. 8 i art. 29 ust. 1 UoŚR?
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 8:51

mi każdą decyzję każe ręcznie robić bo jakieś błędy wyskakują, i jak już ją zrobię to nie mogę zapisać bo wyskakuje błąd podczas zapisu danych .........
masakra, ktoś coś miał podobnego??
mandm

Napisano: 07 sie 2015, 9:57

jejku.. czy Wam też pisanie uzasadnienia idzie w tak żółwim tempie - najpierw piszę a potem czekam żeby się pojawiło, no powodzenia w pisaniu setek decyzji na nowy okres zasiłkowy - ja jestem załamana tą zmianą, w decyzjach zrobionych przed aktualizacją wyświetlają się znaczniki, nowej jeszcze nie robiłam....
reni

Strona 7 z 11    [ Posty: 101 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x