Witam,
mam problem:
wnioskodawca: cudzoziemiec-Ukraina
Po wprowadzeniu wniosku nie można sprawdzić czy w innych jednostkach wystąpiły osoby z wniosku- ostrzeżenie: osoba ma zbyt mało informacji, aby można ją było sprawdzić. Czy ktoś pomoże?
Bez tego nie da się utworzyć decyzji....nr cudzoziemca został oczywiście wprowadzony...dodam, że wcześniej przy tworzeniu decyzji dla Ukraińców nie było z tym problemu.....
A jeśli już musisz wydać decyzję, to spróbuj zrobić tę weryfikację nie automatem tylko ręcznie, czyli przez menu Weryfikacje -> Empatia z listy wniosków do podjęcia decyzji, a nie przez przycisk "Sprawdź czy w innych Jednostkach wystąpiły osoby z wniosku". Jak już wejdziesz na to menu, to otworzy się okno i tam z menu wybierz najpierw weryfikacja występowania osoby w CBB, a jak przyjdzie odpowiedź, że jest taka, to weryfikacja pobierania świadczeń w innych jednostkach. Jak to się uda, to będzie można zrobić decyzję.
RudaMaruda# a mozesz mi napisać jakie dokumenty brałaś? u mnie ojciec, matka i dziecko są z Ukrainy, rodzice maja karte pobytu, dziecko wizę do 16 sierpnia 2017 r, ojciec podjął zatrudnienie. Będę bardzo wdzięczna
do kasia7:
oczywiście karta pobytu z decyzją o zezwolenie na pobyt, umowy o pracę, zaświadczenie o dochodzić netto za drugi miesiąc pracy (w przypadku podjecia zatrudnienia po 2014 r.)
do SYGNITY:
niestety weryfikacja zrobiona ręcznie nie działa, tj. weryfikacja tożsamości w CBB jest ok, jednak przy weryfikacji pobierania świadczeń w innych jednostkach- występuje błąd- nie można połączyć się z serwerem empatia albo odp. serwera nie jest zrozumiała