wnioski na 500+ nowy okres zasiłkowy a siły przerobowe ; ) - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 26 kwie 2017, 12:32

Chciała bym Was zapytać jak rozwiązujecie kwestie sierpnia 2017 w Waszych Ośrodkach, bo wiadomo, że są wtedy wnioski na FA i w ogóle...
Czy planujecie kogoś do pomocy?/kogoś może już szkolicie?kogoś douczacie?

Ja jestem sama do 500, robię też wnioski ŚR, pracuję dopiero w OPS od roku, więc można powiedzieć, że żeby wszystko ogarnąć, no nie ukrywajmy nie wystarczy przeczytać ustawę.

Słyszałam też, że wnioski elektroniczne będą mogły wpływać już w lipcu, i musimy też uwzględnić zmiany, typu samotne matki, system, który będzie pokazywał do której szkoły dziecko uczęszcza i czy na pewno u nas...

Dodatkowo, na forum, które było we właściwych delegaturach była mowa o tym, że jeden pracownik nie może robić sprawozdań cas, musi być jakaś druga osoba, gdyby tej pierwszej nie było w pracy...tutaj też od roku nie ma żadnej decyzji...

Podzielcie się jakimiś pomysłami, rozwiązaniami, decyzjami kierowników, które może zostały już podjęte? czy macie podobny dylemat, czy może jakoś sprawnie sobie radzicie? Trochę mnie gnębi ten temat, bo mam najniższą krajową i nic się w tym temacie nie zmieni.
Zuzanka59
Stażysta
Od: 06 lut 2017, 14:34
Zajmuję się: 500+

Napisano: 26 kwie 2017, 12:44

ja jestem sama na 500+ i są dwie dziewczyny na rodzinne, FA itd. U nas w tamtym, roku była stażystka, która rejestrowała wnioski, robiła zwrotki, metryki itd. Teraz nic nie wiadomo, czy kogoś dostaniemy czy nie.
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Napisano: 26 kwie 2017, 13:21

u mnie np sama byłam na ŚR i Fa do zeszłego roku
na 500 plus zatrudnili, ale robimy wszystko na połowę
i od maja tego roku koleżanka idzie na pół etatu do innego referatu na zastępstwo
więc ja swoje zrobię, a koleżanka nie wiem skoro ma tylko pół etatu, przewidujemy min 800 wniosków, kto jej wnioski będzie przyjmować o decyzjach nawet nie myślę
jesteśmy małą gminą fakt
ale moga być sytuację kiedy sierpień wrzesień urodzi się dziecko to może być ze 6 wniosków, a jak orzeczenie się zdarzy to też nie jeden wniosek
a jak mówiłam o stażyście ... no to argumentacja .... brak słów, mamy pracy na 3 miesiące, a potem w sumie to nie wiem.....
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 26 kwie 2017, 13:29

A powiedzcie mi jeszcze jak to będzie, bo w tamtym roku mieliśmy na ogarnięcie wniosków, a jak będzie w tym roku, 2 miesiące tak jak w ŚR? muszę się nastawić psychicznie, czas tak szybko leci, pracy nie ubywa a tu zaraz maj...
Kwestia urlopu też jest problemowa...albo ja albo Pani od ŚR, musimy się tak podzielić żeby któraś była...przed świętami były sprawozdania, wcześniej coś tam i bez urlopu to ja będę miała cięzko pociągnąć nowy okres zasiłkowy...
Zuzanka59
Stażysta

Napisano: 26 kwie 2017, 13:48

Tak, teoretycznie 2 miesiące.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 26 kwie 2017, 14:00

U nas też miodu nie ma. Wypłata tak samo najniższa. Do całej obsługi wniosków jestem sama. Martwię się jak to będzie, ale co poradzę. Mamy stażystkę, będę chciała żeby mi pomagała, ale czy ona to ogarnie?... zobaczymy.
A co do lipcowych wniosków - to nie prawda. Są takie plany, ale jeszcze nie w tym roku.
Diana
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 30 mar 2016, 18:48
Zajmuję się:

Napisano: 26 kwie 2017, 14:03

u nas to trzeba jeszcze logistycznie ogarnąć, ponieważ nasz pokój jest za pokojem pracowników socjalnych i kierownika, więc żeby do nas weszli to muszą przedreptać przez tamte pokoje...
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Napisano: 26 kwie 2017, 14:08

ja też mam problem logistyczny...
Zuzanka59
Stażysta

Napisano: 26 kwie 2017, 14:15

no i dochodzi nowe postępowanie dot. dłużników alimentacyjnych.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x