SYGNITY decyzja 1za 1 - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 8    [ Posty: 74 ]

Napisano: 19 sty 2016, 14:35

A trochę konkretniej i prościej bo na prawdę nie mam pojęcia gdzie to przestawić
jagoda3

Napisano: 19 sty 2016, 14:43

Ustawienie autonumeracji, to trochę zbyt skomplikowana rzecz, żeby tutaj objaśniać, ktoś u Ciebie to musiał zrobić np. Administrator, więc poproś go żeby zmienił ustawienia, bo niepotrzebny składnik się wstawia do numeru, a jeśli nie ma go, to proszę o kontakt z serwisem, to ktoś od nas Cię poprowadzi krok po kroku co zrobić.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 19 sty 2016, 15:26

SYGNITY pisze:Tylko proszę, zrozumcie że jak oprogramowanie nie stosuje się do wymagań Ministerstwa, to utraci homologację i w ogóle utracicie możliwość używania oprogramowania. Poza tym, darujcie uwagę, ale w Polsce póki co szkolenia nie stanowią źródła prawa. Macie interpretację kogoś ze szkolenia kontra interpretację osób z Departamentu, który tworzył to prawo.
pozdrawiam
To jak pisać w decyzji?
Nie ma na świecie drugiego takie państwa, gzie by był taki bajzer jak w Polsce. :shock:
ana@

Napisano: 19 sty 2016, 15:32

Mogę tylko jeszcze raz powtórzyć, to co napisałem
ana@ pisze:Macie interpretację kogoś ze szkolenia kontra interpretację osób z Departamentu, który tworzył to prawo.
oprogramowanie działa zgodnie z interpretacjami uzyskanymi od osób z departamentu merytorycznego Ministerstwa
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 19 sty 2016, 15:38

SYGNITY pisze:Tylko proszę, zrozumcie że jak oprogramowanie nie stosuje się do wymagań Ministerstwa, to utraci homologację i w ogóle utracicie możliwość używania oprogramowania. Poza tym, darujcie uwagę, ale w Polsce póki co szkolenia nie stanowią źródła prawa. Macie interpretację kogoś ze szkolenia kontra interpretację osób z Departamentu, który tworzył to prawo.
pozdrawiam
No tak, ma Pan rację......
Grazka15
Praktykant
Od: 28 gru 2015, 12:07
Zajmuję się:

Napisano: 19 sty 2016, 15:43

My naprawdę zrobiliśmy wszystko co mogliśmy żeby wyjaśnić jak ma działać oprogramowanie, zadaliśmy (i inni Dostawcy) ponad 70 pytań o wszelkie zagadnienia, które były niejasne, uzyskaliśmy odpowiedzi na piśmie, wraz z przykładami, aby nie było wątpliwości jak liczyć, zauważcie że kiedy tylko pojawia się wątpliwość na tym forum, to przeklejamy odpowiedni przykład opracowany przez Ministerstwo.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 21 sty 2016, 12:04

SYGNITY pisze:Poza tym, darujcie uwagę, ale w Polsce póki co szkolenia nie stanowią źródła prawa. Macie interpretację kogoś ze szkolenia kontra interpretację osób z Departamentu, który tworzył to prawo.
pozdrawiam
Panie Tomaszu, wytyczne i interpretacje Ministerstwa stanowią takie samo "źródło prawa". To znaczy również nim nie są.
Decydujące znaczenie ma ustawa.
A ta jest precyzyjna.
W przypadku gdy dochód rodziny przekracza kwotę, o której mowa w ust. 1 lub 2, pomnożoną przez liczbę członków danej rodziny o kwotę nie wyższą niż łączna kwota zasiłków rodzinnych wraz z dodatkami przysługujących danej rodzinie w okresie zasiłkowym, na który jest ustalane prawo do tych świadczeń, zasiłek rodzinny wraz z dodatkami przysługuje w kwocie ustalonej zgodnie z ust. 3a.
3a. W przypadku przekroczenia kwoty uprawniającej daną rodzinę do zasiłku rodzinnego, o której mowa w ust. 3, zasiłek rodzinny i dodatki do zasiłku rodzinnego przysługują w wysokości różnicy między łączną kwotą zasiłków rodzinnych wraz z dodatkami, o której mowa w ust. 3, a kwotą, o którą został przekroczony dochód rodziny.
Czyli w sentencji ma być kwota po pomniejszeniu, a nie przed. I twierdzenie, że strona jest uprawniona do kwoty bez pomniejszenia wprowadza w błąd i przede wszystkim, nie jest zgodne ze źródłem prawa.
Co do dodatku z tytułu dojazdów. Rozumiem, że stosujecie się do wytycznych ministerstwa i że to nie Wasza wina, byłbym jednak wdzięczny, gdyby uwzględnili Państwo nasze uwagi i zwrócili się do MRPiPS z zapytaniem co do takiego rozwiązania w związku z wątpliwościami realizatorów ustawy. Art. 5 ust. 3-3b nie daje podstaw do takiego wnioskowania. Idąc tym tokiem rozumowania, równie dobrze dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego możemy przykleić na sztywno do września, a nie rozbijać na poszczególne m-ce.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2016, 12:09

kronos79 pisze:Rozumiem, że stosujecie się do wytycznych ministerstwa i że to nie Wasza wina, byłbym jednak wdzięczny, gdyby uwzględnili Państwo nasze uwagi i zwrócili się do MRPiPS z zapytaniem co do takiego rozwiązania w związku z wątpliwościami realizatorów ustawy. Art. 5 ust. 3-3b nie daje podstaw do takiego wnioskowania
Ależ już to zrobiliśmy. Wszystko co Wam tu udostępnialiśmy tj. objaśnienia osób z Departamentu, który tworzył to prawo, wraz z opracowanymi przez nie przykładami, zarówno jeśli chodzi o niepomniejszanie kwoty, jak i o dojazdy, to są odpowiedzi Ministerstwa na nasze pytania.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 21 sty 2016, 12:11

Utworzyłam szablon do wydruku złotówki za złotówkę. Dodałam znacznik dla przekroczonego kryterium, jednak na wydruku cały czas mam świadczenia w pełnej wysokości, bez zawartości tabeli przeliczeń. Jak mam to zrobić, aby był pobierany odpowiedni szablon wydruku?
Rena71

Napisano: 21 sty 2016, 12:12

A jaki znacznik dodałaś?
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 2 z 8    [ Posty: 74 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x