sygnity koordynacja / a od 01.12.2016 nasz Ops - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 08 lut 2017, 11:25

Witam!

jak robicie w programie. (Sygnity)

zgodnie z informacją z Rops mam wydac decyzję na drugie dziecko od 01.12.2016 r. bo jestem właściwa w sprawie

w tej chwili mam zaznaczone w progr, że maż jet za granicą (a z pisma wiem że od 01.12.2016 Pan jest w Polsce)

Po kliknięciu kwalifikuj nie chce mi zatwierdzić wniosku bo wyskoczył komunikat że Pobyt poza granicami Polski.

Jak to dobrze zrobić w programie by później zliczało dobrze do sprawozdań???
Ewwka

Napisano: 08 lut 2017, 12:23

Proszę odpiszcie
Ewwka

Napisano: 08 lut 2017, 15:02

Ja najpierw robię decyzje z ramienia dops czyli wchodze na wszystkie decyzje następnie opcja i klikam decyzja bez wniosku i wprowadzam że to z dops w programie a później wprowadzam swój wniosek ten co przesłałam do dops wraz z nr rejestracyjnym który nadałam po przyjęciu wniosku i rozpatruje go normalnie nie zaznaczam opcji że pracuje ktoś zagranicą w programie wszystko gra i w sprawozdaniach do tej pory też
krasnal

Napisano: 08 lut 2017, 15:09

Tak ale mi Rops powiedział bym nie czekała. Tylko wydała decyzję od 01.12.2016 r.
Tylko nie wiem co w programie zaznaczyć by było dobrze
Ewwka

Napisano: 09 lut 2017, 9:06

decyzja ROPS musi być prawomocna, żeby wydać swoją od 1.12.2016
Gość

Napisano: 09 lut 2017, 10:08

dokładnie tak decyzja musi być prawomocna.... i musisz ją fizycznie mieć a nie na ślepo robić..... a jak nie dadzą to co zrobisz.... ???? zastanów się czy wart... ???? ja bym nie ryzykowała
krasnal

Napisano: 09 lut 2017, 11:48

krasnal pisze:dokładnie tak decyzja musi być prawomocna.... i musisz ją fizycznie mieć a nie na ślepo robić..... a jak nie dadzą to co zrobisz.... ???? zastanów się czy wart... ???? ja bym nie ryzykowała
ale co maja dać. ???
przecież pisałam że dostałam od nich informacje że od 01.12.2016 r. (gość już jest za granicą) i ja mam rozpatrzyć zgodnie z właściwością

Jak przyjedzie kontrola to jak się wytłumaczę, że nie zastosowałam się do pisma z Rops??? które określa co mam zrobić od 01.12.2016 r.
Ewwka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x