POCAHONTAS prośba do Ciebie: mogłabyś podać jak wprowadzasz zmianę w związku ze zmianą sytuacji rodziny, np jak ktoś przyniesie orzeczenie o niepełnosprawności (lub uzysk)już po wydaniu decyzji. Jak wprowadzić taką zmianę żeby w sprawozdaniach wykazywało taką rodzinę?POCAHONTAS pisze:Ja to rozumiem tak:
typ wniosku: wniosek formalny - to ten wniosek z rozporządzenia - czyli wniosek o przyznanie np. 500+ ( natomiast w rodzinnym np. nowe dziecko, urodzenie, rehabilitacja itp).
typ wniosku:zgłoszenie zmiany sytuacji - podstawa do zmiany decyzji, to np. uzysk powodujący przekroczenie kryterium dochodowego ( w rodzinnym powodujące np. przejście na system zł/zł), utrata powodująca np. w rodzinnym przejście ze zł na zł na pełen zasiłek - innymi słowy, tam, gdzie będziesz coś musiał robić z decyzją pierwotną
typ wniosku:zgłoszenie zmiany sytuacji - bez zmiany decyzji, to np. uzysk nie powodujący przekroczenia kryterium dochodowego, ubycie/przybycie członka ze składu rodziny (na którego nie było zr), utrata dochodu - innymi słowy, tam, gdzie nie będziesz zmieniać decyzji.
Zastanawiam się tylko nad wnioskiem strony dot. rezygnacji ze świadczeń z powodu zmiany miejsca zamieszkania.
Dotychczas robiłam to przez zakończ decyzje i tam wybierałam powód zakończenia: zmiana miejsca zamieszkania.