Hej może ktoś podpowie jak to zrobić w systemie SYGNITY, miałam wniosek na I i kolejne dziecko. Rodzina otrzymała 500 zł na 3 dzieci przy czym 2 dziecko miało przyznane orzeczenie do 31.01.2017r. Rodzina ma dochód w wysokości około 1100 zł, zatem przyznanie prawa na pierwsze (zdrowe) dziecko było uzaleznione od orzeczenia. W decyzji 2 młodszych dzieci (w tym 1 niepełnosprawne) otrzymała świadczenie wychowawcze do 30.09.2017r., natomiast na pierwsze dziecko był zapis i wyjaśnienie że świadczenie przyznaje się do 31.01.2017r.
13 marca 2017r. zgłosił się do nas wnioskodawca z nowym orzeczeniem na młodsze dziecko i wypełnił na pierwsze dziecko nowy wniosek, jak twierdził orzeczenie dopiero je otrzymał do domu. Na komisję złożył wniosek 25.01.2017, przyznano orzeczenie do 2019r. natomiast decyzja jest z dnia 22.02.2017r.
Próbowałam wprowadzić nowy wniosek o świadczenie wychowawcze na pierwsze tylko to jedno dziecko bo inne maja nadal świadczenie, młodszemu dziecku (które w tym wypadku jest członkiem rodziny) wpisałam oczywiście wszystkie parametry dotyczące orzeczenia, kiedy złożono wniosek , do kiedy i jaka data decyzji. Jak próbowałam wygenerować decyzję to system przyznaje od marca 2017r. czyli nie wyrównuje mi za miesiąc luty i nie wiem jak zrobić by wyrównał?
Ktoś podpowie?