cześć, mam pytanko pan prowadził działalność gospodarczą od grudnia 2013 roku w maju 2016 roku zawiesza wykonywanie działalności ale nie z tytułu sprawowania opieki nad dzieckiem teraz w lutym 24-tego status widnieje WYKREŚLONY to czy przyznaje mu od marca świadczenie jeśli oczywiście dochód nie przekroczy czy od lutego..pomóżcie wielkie dzięki
a powiedźcie mi jeszcze czy ja coś źle robię bo już nie wiem. chodzi dalej o tą sama działalność gospodarczą, jest tak wprowadzam w sygnity utratę tej działalności gospodarczej z 2014roku w lutym bo wtedy było wykreślenie ten pan poszedł do racy w styczniu więc uzysk za luty i od marca się nie należy bo przekracza ale przyznaje mi na jeden miesiąc- luty świadczenie a nie powinno bo po utarcie tej działalności w lutym należy się od marca(jakby się należało). wiec robię ręcznie odmowe w sygnity tak..
Cześć, a mam jeszcze pytanko bo nie wiem czy dobrze robię działalność od 2013r wykreślenie tej działalności luty 2017 i nie należy się od marca świadczenie , ale jak wpisuję utratę z tej działalności od lutego do sygnity to mi przyznaje za miesiąc luty a powinno dopiero od marca jakby nie przekroczył dochód , dodam jeszcze że ten pan rozpoczął pracę w styczniu 2017 więc dochod za luty i od marca się nie należy, w takim przypadku recznie robię odmowe za luty?? ...dziękuję