system a stan faktyczny - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 13 lip 2016, 12:00

skomplikowane... ;) na koniec maja przyszła pani i złozyła wniosek na dwoje dzieci, pierwsze i drugie urodzone w maju. wprowadzilismy, przeliczylismy dochód w maju( rodzina 4 osoby) załapali sie wiec wydalismy decyzje z sygnity. sygnity przyznało na pierwsze od kwietnia i drugie od daty urodzenia. wszystko byłoby ok, tylko ze kilka dni temu doszlismy do tego ze w kwietniu rodzina składała sie z 3 osob i dochód przekraczał w kwietniu. dlatego powinnismy zmienic decyzje ze na to pierwsze dziecko swiadczenie przysługuje od maja a nie od kwietnia.
no i teraz klops bo wszytko wypłacone a nie potrafimy zmienic tej decyzji w programie.
marwika

Napisano: 13 lip 2016, 12:15

ale co chcecie zmieniać i na jakiej podstawie?
legalnie to trzeba by robić unieważnienie, mniej legalnie to się trzeba dogadać ze stroną, niech wpłaci i napisze zgodę na zmianę decyzji, wy sobie wtedy zmienicie status wypłaty za kwiecień na do wypłaty i hulaj dusza ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 13 lip 2016, 12:39

hehehe :o :) no ok, ale czy później będzie nam wszystko "grało" w sprawozdaniach zestawieniach i nowych listach wypłat?
marwika

Napisano: 13 lip 2016, 12:43

a zmienic za zgoda strony
marwika

Napisano: 13 lip 2016, 12:45

a tego to wam nie powiem bo ja sprawozdań nie robię ;) wiem tylko, że u nas nigdy nie ma 100% bo jest tyle dziwacznych spraw z kombinowanymi decyzjami, że głowa boli...

no napisałem przecież, że zmienić za zgodą można, nawet możecie jej później NP zrobić jak nie wpłaci ale odsetki to same spłaćcie :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 13 lip 2016, 15:04

dzieki Tom :) tylko dalej nie wiem jak ręcznie wprowadzić tą decyzje do sygnity zeby plan sumaryczny grał:):) mam wypłacony kwiecień, maj czerwiec i lipiec. jak robię automatem decyzje w sygnity to plan wypłat od sierpnia, tylko wtedy nie gra plan sumaryczny wypłat i program krzyczy ze nie gra. zastanawiam sie czy tak ma byc dopóki nie zrobimy nienależnych ? miał ktoś tak ??
może ktoś jeszcze się wypowie kto ma sygnity?

a odsetek płacić nie będziemy :D
marwika

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x