skomplikowane... na koniec maja przyszła pani i złozyła wniosek na dwoje dzieci, pierwsze i drugie urodzone w maju. wprowadzilismy, przeliczylismy dochód w maju( rodzina 4 osoby) załapali sie wiec wydalismy decyzje z sygnity. sygnity przyznało na pierwsze od kwietnia i drugie od daty urodzenia. wszystko byłoby ok, tylko ze kilka dni temu doszlismy do tego ze w kwietniu rodzina składała sie z 3 osob i dochód przekraczał w kwietniu. dlatego powinnismy zmienic decyzje ze na to pierwsze dziecko swiadczenie przysługuje od maja a nie od kwietnia.
no i teraz klops bo wszytko wypłacone a nie potrafimy zmienic tej decyzji w programie.
ale co chcecie zmieniać i na jakiej podstawie?
legalnie to trzeba by robić unieważnienie, mniej legalnie to się trzeba dogadać ze stroną, niech wpłaci i napisze zgodę na zmianę decyzji, wy sobie wtedy zmienicie status wypłaty za kwiecień na do wypłaty i hulaj dusza
a tego to wam nie powiem bo ja sprawozdań nie robię wiem tylko, że u nas nigdy nie ma 100% bo jest tyle dziwacznych spraw z kombinowanymi decyzjami, że głowa boli...
no napisałem przecież, że zmienić za zgodą można, nawet możecie jej później NP zrobić jak nie wpłaci ale odsetki to same spłaćcie
dzieki Tom tylko dalej nie wiem jak ręcznie wprowadzić tą decyzje do sygnity zeby plan sumaryczny grał:):) mam wypłacony kwiecień, maj czerwiec i lipiec. jak robię automatem decyzje w sygnity to plan wypłat od sierpnia, tylko wtedy nie gra plan sumaryczny wypłat i program krzyczy ze nie gra. zastanawiam sie czy tak ma byc dopóki nie zrobimy nienależnych ? miał ktoś tak ??
może ktoś jeszcze się wypowie kto ma sygnity?