potwierdzam. to jest koszmar. dziś dostałam informacje (mailowo) iż wszelkie utrudnienia potrwają do końca przyszłego tygodnia. a później to i łatwiej pewnie też nie będzie.zuza81 pisze:System SI KDR jest zbyt mocno rozbudowany, ale nie jest gwarancją bezpieczeństwa.Nie ma w nim podstawowych(a potrzebnych danych), które można było pobrać w RI KDR -tzn.wszelkie raporty jak ilość wydanych kart, ilu opiekunom i dzieciom karty wydano itp.Podczas pracy wykrywamy mnóstwo niedociągnięć- brak przejrzystości tzn. po zarejestrowaniu nie wiem gdzie jest wniosek, muszę przechodzić na różne etapy i poszukiwać wniosku danej rodziny.Nie wiem co będzie jak wyprodukowane karty zostaną do mnie przesłane- czy znajdę tam nazwiska i podział na rodziny??Przecież bywa,że dzieci mają różne nazwiska, jak te karty posegregować i podzielić??? W RI KDR można było wydrukować raport z zamówionych kart i wszystko było intuicyjne.Teraz klapa!!!! wnioski leżą , ludzie czekają, a my jako pracownicy "kombinujemy" co zrobić,żeby było sprawnie i dobrze.Czy to tak miało wyglądać ??? Wdrażanie w/w systemu to jakaś masakra, albo żart!!! Żadnego szkolenia przez człowieka,żadnego filmu szkoleniowego.Tylko e- learning czyli suche , bezpłciowe wykonywanie zadań ,nie do końca spełniające oczekiwania pracownika , który naprawdę chce pracować i to skutecznie.Przykro.....Pozdrawiam wszystkich zatroskanych użytkowników SI KDR.Może się uda....może system będzie przyjazny dla człowieka?????? OBY.....
System informatyczny KDR
Re: System informatyczny KDR
Oprócz System informatyczny KDR - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
przedłużenie karty a uniewaznienie
decyzja o utracie prawa do karty
Zmiana adresu ale ta sama gmina
Zbieranie dokumentacji
Karta Gwarancyjna drukarka
???
Konferenacja Rzeszów
Karta zleconą do OPS
gwarancja KDR
zwiazek partnerski
jeszcze nie student
komu przyznać kartę
student do 15-09-2015
do czego służy nowy sprzęt do sprawozdań ?
wniosek
KDR i SR