System Obsługi Wsparcia Finansowego PFRON - PFRON - zadania powiatów

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 15 lis 2018, 12:58

tak, porozumienie do podpisu wysłali nam na długo przed szkolenie, z inf że po przystąpieniu będą nas szkolić :/ i coś mi się wydaje że trochę nas to wprowadziło w błąd. Bo po szkoleniu na pewno byśmy nie brali udziału w tym cyrku.
Gabriela87
Praktykant
Od: 18 sty 2018, 13:59
Zajmuję się: pomoc społeczna, pfron

Napisano: 15 lis 2018, 14:27

Pani Ewa napisała, że "planują" co nie znaczy, że to się stanie. PFRON bardzo chciałby aby wszyscy przystąpili, jednak przed tym systemem będę się bronił do dnia ostatniego :)
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 15 lis 2018, 14:53

a czy ktoś już podpisał umowę na tablety? czy wzięcie tabletów zobowiązuje do przystąpienia do SOW?
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 15 lis 2018, 15:21

wolfnash pisze:a czy ktoś już podpisał umowę na tablety? czy wzięcie tabletów zobowiązuje do przystąpienia do SOW?
raczej tak, ale ja tabletu nie będę brał dla PCPR (choć można), ale po co, będziesz jeździła po ludziach i wnioski wklepywała razem z nimi? nie dziękuję, to dla pracowników socjalnych, którzy jeżdżą w teren (dla OPS)

https://portal-sow.pfron.org.pl/opencms ... index.html

ale za to skaner sie przyda:

https://portal-sow.pfron.org.pl/opencms ... index.html
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 16 lis 2018, 10:23

Pięknie Pani Ewa Krygowska przedstawiła sprawę. Ciekawe, ile wniosków na pieluchomajtki przyjęła pracując średnim mieście powiatowym?
Obstawiam, że 98% naszych klientów będzie przychodziła do nas DO URZĘDU, żeby wprowadzić z nimi te wnioski i jak wersja papierowa zajęła mi ok 10 minut, to tu sobie trochę posiedzimy i dopiero teraz potworzą się kolejki. Dlaczego PFRON-owi trudno zrozumieć, że duża część naszych klientów to ludzie, którzy nie korzystali, nie korzystają ze sprzętów komputerowych. Teraz powinniśmy kazać wszystkim zakupić komputery i skanery!
Matix
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 14:45
Zajmuję się: dofinansowania

Napisano: 16 lis 2018, 11:10

Matix pisze:Pięknie Pani Ewa Krygowska przedstawiła sprawę. Ciekawe, ile wniosków na pieluchomajtki przyjęła pracując średnim mieście powiatowym?
Obstawiam, że 98% naszych klientów będzie przychodziła do nas DO URZĘDU, żeby wprowadzić z nimi te wnioski i jak wersja papierowa zajęła mi ok 10 minut, to tu sobie trochę posiedzimy i dopiero teraz potworzą się kolejki. Dlaczego PFRON-owi trudno zrozumieć, że duża część naszych klientów to ludzie, którzy nie korzystali, nie korzystają ze sprzętów komputerowych. Teraz powinniśmy kazać wszystkim zakupić komputery i skanery!
Niestety muszę się z Tobą zgodzić. To główny i bardzo poważny problem. Zresztą sama obsługa tego programu to porażka. Te dwa profile pomiędzy którymi się lewituje to masakra. Przydzielanie jednej osobie wniosku, która przed urlopem będzie musiała wyklikać swoje sprawy do koleżanki lub kolegi.... można mnożyć wątpliwości w nieskończoność.
Program pod PFRON a nie pod pracę w powiecie.
wolfnash
Awatar użytkownika
Referent
Od: 02 mar 2016, 10:36
Zajmuję się: Rehabilitacja społeczna, WTZ, AS i wszytko co dorzucą w tym zakresie.

Napisano: 16 lis 2018, 11:58

wolfnash pisze:
Matix pisze:
Niestety muszę się z Tobą zgodzić. To główny i bardzo poważny problem. Zresztą sama obsługa tego programu to porażka. Te dwa profile pomiędzy którymi się lewituje to masakra. Przydzielanie jednej osobie wniosku, która przed urlopem będzie musiała wyklikać swoje sprawy do koleżanki lub kolegi.... można mnożyć wątpliwości w nieskończoność.
Program pod PFRON a nie pod pracę w powiecie.
Ja nawet nie mam osoby, która mogłaby mnie zastąpić. Na dobrą sprawę, osoby, które będą chciały złożyć wniosek przy mnie - podczas mojej nieobecności - nie zrobią tego (a wersje papierowe mogły złożyć).
I zgadzam się, znając osoby, które do mnie przychodzą, że skończy się na zakładaniu maili, profilu zaufanego, wprowadzaniu wniosku, robieniu skanów itd przeze mnie. I nie oszukujmy się, że powiemy osobie, która przychodzi do nas, że jak nie złoży elektronicznie, z domu, to nie przyjmujemy!
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 16 lis 2018, 11:59

Ważne że kasa za zrobienie i realizację projektu się zgadza. Efekt już mniej ważny :)
pcprkolb
Referent
Od: 07 kwie 2014, 14:02
Zajmuję się:

Napisano: 16 lis 2018, 12:46

pcprkolb pisze:Pani Ewa napisała, że "planują" co nie znaczy, że to się stanie. PFRON bardzo chciałby aby wszyscy przystąpili, jednak przed tym systemem będę się bronił do dnia ostatniego :)
Jak lekarze z e-zwolnieniami :lol:
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 22 lis 2018, 9:56

Jestem tak obłożona pracą, że nie wyobrażam sobie, kiedy bym miała robić cokolwiek więcej.Program SOW zupełnie niedostosowany do naszych realiów. Miałby sens wówczas, jakby wersja papierowa została wyparta całkowicie przez wersję elektroniczną, ale do tego jeszcze długa droga. Mówienie, że dublowanie dokumentów potrwa kilka lat, to pobożne życzenia bo wersja papierowa będzie obowiązywała znacznie dłużej niż mówią. To oznacza, że pracownik za osoby niepełnosprawne musiałby przygotowywać wnioski w wersji elektronicznej a na to trzeba mieć czas i to bardzo dużo.U mnie około tysiąca wniosków rocznie.Wiązałoby się to z koniecznością zatrudnienia osoby ,a na to nie ma środków.
ania22
Stażysta
Od: 23 maja 2018, 21:04
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnopsrawnych

Strona 4 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x