szablon informacji

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
dorota202
Starszy referent
Zajmuję się: Św/FA
Kontakt:

szablon informacji

Post autor: dorota202 »

Czy może ktoś podpowiedzieć tak od początku do końca jak zrobić szablon informacji przyznającej dod osł? Jakie znaczniki i gdzie wstawić? może jakiś zrzut ekranu dla początkujących, plisss...
dorota202
Starszy referent
Kontakt:

Re: szablon informacji

120 osób przeczytało i nikt nie poratuje?
silesia
Praktykant
Zajmuję się: SR, FA, CP, DM, DO, KDR
Kontakt:

Post autor: silesia »

Zapewne wszyscy czekają na nowelizacja ustawy która nastąpi niebawem. Wiec po co tworzyć, jak się okaże, że inne terminy wypłat będą a może nawet i sposób wyliczeń.
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 82gocha »

Dokładnie tak,zastanawia mnie co zrobią Ci którzy powysyłają info do klienta o dwóch ratach a zmienią na jedną ratę?decyzje zmieniające?
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: GORZATKA »

W druku jest tylko zmiana dotycząca zgłoszenia do CEEB.

Wątpię aby zmienili również termin wypłaty, no ale wszystko się może zdarzyć
GORZATKA
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 82gocha »

Na jednym ze szkoleń mówili że na pewno będą zmieniać
Awatar użytkownika
Krzysztof
Starszy referent
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
Kontakt:

Post autor: Krzysztof »

82gocha pisze:Dokładnie tak,zastanawia mnie co zrobią Ci którzy powysyłają info do klienta o dwóch ratach a zmienią na jedną ratę?decyzje zmieniające?
silesia pisze: 21 sty 2022, 20:17 Zapewne wszyscy czekają na nowelizacja ustawy która nastąpi niebawem. Wiec po co tworzyć, jak się okaże, że inne terminy wypłat będą a może nawet i sposób wyliczeń.
Organ prawdopodobnie wykona dane czynności na podstawie ustawy w związku z zapisami której wydał informacje o przyznaniu dodatku osłonowego. Jak wejdzie zmiana ustawy o dodatku osłonowym to organy będą zobligowane do wykonania czynności wynikających z przepisów ustawy zmieniającej ww ustawę.
Czy mam rację ?
-----------
Krzysztof :mrgreen:
silesia
Praktykant
Zajmuję się: SR, FA, CP, DM, DO, KDR
Kontakt:

Post autor: silesia »

Krzysztof pisze: 24 sty 2022, 20:04
82gocha pisze:Dokładnie tak,zastanawia mnie co zrobią Ci którzy powysyłają info do klienta o dwóch ratach a zmienią na jedną ratę?decyzje zmieniające?
silesia pisze: 21 sty 2022, 20:17 Zapewne wszyscy czekają na nowelizacja ustawy która nastąpi niebawem. Wiec po co tworzyć, jak się okaże, że inne terminy wypłat będą a może nawet i sposób wyliczeń.
Organ prawdopodobnie wykona dane czynności na podstawie ustawy w związku z zapisami której wydał informacje o przyznaniu dodatku osłonowego. Jak wejdzie zmiana ustawy o dodatku osłonowym to organy będą zobligowane do wykonania czynności wynikających z przepisów ustawy zmieniającej ww ustawę.
Czy mam rację ?
Masz rację. Dlatego po co coś tworzyc żeby to zaraz zmieniać. Malo mamy roboty?
dorota202
Starszy referent
Kontakt:

Podbijam temat, może teraz ktoś się podzieli, ewentualnie podpowie gdzie mogę znaleźć taką instukcję w sygnity, pliss.
ODPOWIEDZ