Szablony pism i umów

ODPOWIEDZ
anna_
Praktykant
Zajmuję się: PFRON dofinansowania
Kontakt:

Szablony pism i umów

Post autor: anna_ »

Witam,
czy ktoś mógłby podzielić się przykładowym szablonem pisma o przyznaniu dofinansowania i umowy w ramach programu Aktywny samorząd? Wcześniej dostawaliśmy informację, że PFRON miał przygotować takie szablony tak się jednak nie stało. Dopiero zaczynam pracę w SOW i niestety jetem w tym zakresie całkiem zielona. Z góry dziękuję za pomoc.
ewaaa
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny samorząd
Kontakt:

Re: Szablony pism i umów

Post autor: ewaaa »

Z tego co pamiętam to była mowa o przygotowaniu przez PFRON szablonu umów,dziś na stronie PFRON pojawiła się taka informacja
https://www.pfron.org.pl/aktualnosci/sz ... -samorzad/
i tam jest załączony wzór umowy w Module I zerknęłam w SOW ale nic jeszcze nie zostało dodane z poziomu PFRON albo ja nie widzę.
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

a po co już Wam umowy w SOW? jeszcze tamten rok nie rozliczony, nie ma aneksów na ten rok, nie ma pieniędzy, nie ma co rozpatrywać, przyznawać, spokojnie wszystko w swoim czasie będzie nam przekazane - tak myślę :)
Moniuszko
Referent
Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
Kontakt:

Post autor: Moniuszko »

Tomasz1981 pisze:a po co już Wam umowy w SOW? jeszcze tamten rok nie rozliczony, nie ma aneksów na ten rok, nie ma pieniędzy, nie ma co rozpatrywać, przyznawać, spokojnie wszystko w swoim czasie będzie nam przekazane - tak myślę :)
Też tak uważam, zamknijmy 2019 rok i poczekajmy na aneksy z przyznanymi pieniędzmi.
PFRON działa teraz bardzo wolno, z niczym im się nie spieszy więc my róbmy tak samo, nie ma co się wychylać. Pewnie zamieszczą te umowy, ale w swoim czasie
ewaaa
Stażysta
Zajmuję się: Aktywny samorząd
Kontakt:

Post autor: ewaaa »

Tomasz1981 pisze: 17 mar 2020, 11:33 a po co już Wam umowy w SOW? jeszcze tamten rok nie rozliczony, nie ma aneksów na ten rok, nie ma pieniędzy, nie ma co rozpatrywać, przyznawać, spokojnie wszystko w swoim czasie będzie nam przekazane - tak myślę :)
Tak zdaje sobie sprawę, że jeszcze mamy czas na umowy w Aktywnym i pewnie dopiero koło maja będziemy pierwsze podpisywać (dlatego dla mnie głupotą jest nabór od 1 marca na Moduł I bo już mam telefony z pytaniem kiedy będzie wniosek rozpatrzony i kiedy podpiszemy umowę - próby wyjaśnień że PFRON ma czas prawie do końca kwietnia na podpisanie z Nami umów nic nie dają). Ale sami doskonale wiecie, że teraz jest "spokój" nie rozpatrujemy wniosków i na społeczną bo nie ma algorytmu ale jeśli w jednym czasie skumuluje nam się Aktywny i społeczna to u nas będzie sajgon nie wiadomo będzie w co ręce włożyć a przy takim zamieszaniu łatwo o pomyłkę a wydajemy w końcu pieniądze i nikt nas nie usprawiedliwi "nawałem pracy". Dlatego pomyślałam że teraz mając chwilkę (my pracujemy normalnie tyle że interesanci mają do nas utrudniony bezpośredni dostęp) mogła bym się tym zająć i mieć gotowe.
stokrotka75
Stażysta
Zajmuję się: rozpatrywanie wniosków ze środków PFRON.
Kontakt:

Post autor: stokrotka75 »

Ja też raczkuje w sow, a możecie mi podpowiedzieć jak będzie z podpisem umowy. wcześniej w wersji papierowej podpisywali: główny księgowy, dyrektor pcpr i starosta, a teraz odeślę do realizatora rozszerzonego, tak? on mi odsyła podpisaną i wysyłam dla wnioskodawcy, tak?
proszę o pomoc,
ODPOWIEDZ