szkoła
- Katar
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: szkoła
też mam problem przewidywany termin ukończenia szkoły 30 kwietnia 2016 r. klasa maturalna ???? mam przyznać do 30 wrzęsnia danego roku?????
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Teraz zgodnie z ustawą przyznaje do 30.09 ale wcześniej wydawałam karty zgodnie z zaświadczeniami czyli różnie do konca maja, czerwca. Teraz mam dylemat bo przyszła Pani z zapytaniem o syna który kończy nauke w maju i tak ma przyznaną przez nas kartę ale będzie dalej się uczył w szkole policealnej od września i co przez te kilka miesięcy chłopak zostaje bez karty a właściwie zgodnie z ustawą ma do niej prawo. Czy mogę mogę mu na koniec maja przedłużyć kartę na podstawie oświadczenia że jest uczniem szkoły sredniej?
karta traci ważność dzień przed ukończeniem 25 roku życia czyli w tym roku 2015 , np . ja mam taki przypadek że chłopak studiuje i konczy 25 lat 16.08.2015 czyli karte przyznaje do 15.08.2015 ( zreszta system inaczej nie przyjmie )milkaaa pisze:dziecko 1990r., uczy się w żaku. przwidywany termin ukończenia nauki styczeń 2017r. do kiedy przyznać?
A co z tymi maturzystami, kończącymi naukę w zawodówce którym wczesniej przyznano karte do końca maja bądź kwietnia? przedłużać do 30.09????
Oprócz szkoła - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Czy da się wydrukować z SYGNITY listę rodzin wielodzietnych
8 dzieci w tym 3 w rodzinach zastępczych
Zmiana nazwiska
czy jest uprawniona
zablokowane konto
pomyłka w nazwisku
Do Elmera, Ewalu i innych
Oświadczenie studenta
Czy przysługuje KDR?
Sprawozdania
orzeczenie o niepelnosprawnosci na stałe