Szkolenie Speranza?! - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 5    [ Posty: 48 ]

Napisano: 18 maja 2015, 12:52

i to oświadczenie dot. Pani Speranza Ewy?.... pamiętasz?
~o~

Napisano: 18 maja 2015, 13:41

kiepsko prowadzone szkolenia przez tą Panią, nie polecam
gość987

Napisano: 18 maja 2015, 14:11

Przede wszystkim, to żadnych zmian teraz nie ma poza projektami więc kompletnie szkoda kasy i czasu na projekty.
A po drugie to na pewno nie do tej pani - polecam odrobine historii na temat jej "szkoleń":

https://2014.ops.pl/forum/viewtopic.php? ... 02141fc880
mgops3

Napisano: 18 maja 2015, 14:21

nigdy nie jadę na szkolenia prowadzone przez pracowników ministerstwa. Po pierwsze jeżeli szkolą to powinni to robić w ramach obowiązków służbowych, a nie za pieniądze - tak piszą prawo, że nikt tego rozebrać nie może i chcą pieniędzy za swoją interpretację ?
Po drugie byłam na szkoleniu prowadzonym przez pracownika ministerstwa i ręce mi opadły. Oni nie wiedzą o czym mówią, a czytać ustawę to sama umiem. Koleżanka prosiła o pomoc w rozwiązaniu konkretnego problemu, a szkolący jakby nie rozumiał o czym ona mówi.
Gość

Napisano: 18 maja 2015, 14:26

Nikt ci nie karze na żadne szkolenia jeździć - ja nie byłam przez ostatnie 5 lat na żadnym i bez zadnego problemu radze sobie z "rozbieraniem" przepisów. A zaczynam od ich czytania - po prostu. I smiać mi sie chce jak czytam te posty na tym forum i wymyslane przez was "problemy" które najczesciej wskazuja po prostu na brak umiejetności czytania.

Projekt nowelizacji tzw. "złotówka za złotówkę" od miesiecy dostepny na stronie ministerstwa i teraz na stronach sejmu - zapisy proste jak budowa cepa.
Projekt nowelizacji wprowadzajacej świadczenie rodzicielskie - to samo - prposty jak budowa cepa.
Z czego tu sie szkolic?
majkaja

Napisano: 18 maja 2015, 14:42

Z ortografii bo walisz bykami jak ruski granatami.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 18 maja 2015, 14:45

"Projekt nowelizacji tzw. "złotówka za złotówkę" od miesiecy dostepny na stronie ministerstwa i teraz na stronach sejmu - zapisy proste jak budowa cepa"- cep to go napisał, bo żaden prawnik rozgryźć nie może. Trzeba będzie wystąpić indywidualnie o interpretację. Roześlą ze 3000 wyjaśnień to się może pisać nauczą.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 18 maja 2015, 14:47

Dzięki za wypowiedzi :)
Pozdrawiam wszystkich pracowników świadczeń, tych co potrafią czytać i tych co nie potrafią, i tych co mają problemy z ortografii i ....itd. Trzymajcie się :)
aaa
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 15 maja 2014, 13:31
Zajmuję się:

Napisano: 18 maja 2015, 14:54

Jak west czytali go tacy "prawnicy" jak ty, to się wcale nie dziwię, że nic nie rozumieją - w polskim prawie nie ma żadnego trybu i podstawy prawnej do występowania do kogokolwiek o "interpretacje" w sprawach o świadczenia rodzinne więc nie bardzo wiem skąd jakieś "interpretacje" chcesz "zdobywać". Cos ci się chyba z podatkami pomyliło.

Tradycyjna spiewka tutaj - jak się nie posiada podstawowej wiedzy i kompetencji żeby przeczytać i zrozumieć przepis, to najlepiej napisać, że jest źle napisany.
Rozmawiałem z kilkoma zaprzyjaźnionymi pracownikami z innych ośrodków i jakoś dla nich przepisy tego projektu sa całkowicie zrozumiałe. Już nawet kilka artykułów prasowych było z komentarzami realizatorów świadczeń na temat tego projektu i dla nich tez zapisy zrozumiałe. Tylko ty "ekspercie" po raz kolejny nic nie rozumiesz. Może trzeba więcej popracować nad własnymi umiejętnościami i kwalifikacjami, a nie przesiadywać w internecie w czasie pracy.
majkaja

Napisano: 18 maja 2015, 15:01

viewtopic.php?f=9&t=207179468

To bystrzacho oświeć nas wszystkich w jaki sposób mamy pomniejszać wysokość świadczeń. Pomniejszamy miesięczną wysokość świadczeń, czy roczną? Tylko to mi powiedz i nie wymiotuj na nas swoimi bluzgami, tylko pierwszy raz się wypowiedz rzeczowo. Jedno zdanie na moje pytanie.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 2 z 5    [ Posty: 48 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x