Naprawdę sądzisz, że w pierwszym kwartale będzie liczył prawidłowo? Poza tym, program nie rozwiąże mojego dylematu, związanego z wypłatą świadczeń na pełnoletnie dziecko, które się nie uczy.Elmer pisze:a nie sądzicie, że to będzie liczył program?
Zawieszać postępowanie? Chyba fizycznie, bo przesłanek nie ma najmniejszych.Elmer pisze:Kronos tak naprawdę to ja twierdzę, że po takim zapisie to ministerstwo po miesiącu od wejścia w życie ustawy wyda komunikat, który będzie całkowicie sprzeczny z praktyką. Będzie wyjaśniał co ustawodawca miał na myśli, ale zapomniał napisać.
Program ma homologację ministerstwa i winien od razu liczyć prawidłowo, zgodnie z wytycznymi ministerstwa.
Obawiam się jednak, że będzie kupę aktualizacji do programu (co tydzień nowa, z nowym sposobem liczenia) i będzie jeden wielki bajzel a my będziemy zawieszać postępowanie.
Sam liczyć tego ręcznie nie mam najmniejszego zamiaru
Jak mawia mój znajomy: zgłupłem.kb pisze:noo do tego beda sie pojawiac na stronie ministerstwa interptretacje ,ze w przypadku takim jak z twojego przykladu to przeciez wiadomo ! przyslugujacych rodzinie swiadczen a skoro sie nie uczy dalej to i nie przyslugiwaly w takiej wysokosci - wiec licz nienaleznealbo jak ktos mniej wredny bedzie pisal komunikat - ze przeciez wiadomo,ze to nie moze byc nienalezne, bo kobieta nie wiedziala (ani ty:D),ze dziecko sie nie bedzie uczyc !
wiec tylko uchylic i zapomniec;-) a ile sie naszkola i kasy za szkolenia zgarna ! teraz ludziom oczy zamydla jacy to sa dobrzy (chociaz jak sie temu przyjrzec ze zrozumieniem to wychodzi,ze wcale nie az tacy dobrzy) - tyle zmian "na lepsze" - no nic tylko na nich glosowac
Ja też się zastanawiam, jak to będzie fizycznie wyglądało. Bo jak osobie przyjdzie wypłacić 20 zł, które jej wyjdzie z zasiłku rodzinnego, dodatków na rozpoczęcie roku i dojazdy, to co? Będziemy proporcjonalnie to 20 zł dzielić na te trzy świadczenia? Chyba tak, bo musi być każde świadczenie wykazane jako przyznane i wypłacone.kronos79 pisze: Jestem również ciekawy jak będzie wyglądała teraz sprawozdawczość i walidacje dot. wysokości świadczeń. A jak ktoś ma pomysł na wyliczanie planu budżetu na 2016, to poproszę o korepetycje e-learningowe.![]()