szkolenie z Panią Mlonką - Świadczenia rodzinne

Strona 7 z 8    [ Posty: 75 ]

Napisano: 11 kwie 2015, 17:28

Martusia jeśli się można zapytać, to kim jesteś?
Bo z tego co czytam to opiekunem chyba nie jesteś, pracownikiem z cała pewnością nie jesteś, ponoć nawet kobietą nie jesteś. To może zostaw ten przesadnie zniewieściały kamuflaż i powiedz o co Ci chodzi?
Sprawy orzeczeń leżą w zasięgu Twojego zainteresowania i odbieranie świadczeń opiekuńczych też jest po Twojej myśli. To może podziel się jakie Ty masz pomysły na rozwiązanie opieki nad niepełnosprawnymi. To jest temat, który leży na sercu wszystkim tu zaglądającym, może wart jest dyskusji.
wwo

Napisano: 11 kwie 2015, 19:15

Każdy doskonale wie, że niepełnosprawni legitymujący się znacznym stopniem niepełnosprawności nie są jednakowo niesamodzielni i nie wymagają jednakowej opieki.Jeden może pracować w zakładzie pracy chronionej jeździć na rowerze orać pole ,a nawet jak tutaj czytałam jeździć na saksy za granicę natomiast inny leży w łóżku i nawet palcem nie jest w stanie ruszyć .Wobec tego co opiekunowie tych pierwszych mają do roboty? poza dotrzymywaniem towarzystwa i to nie zawsze.Wczoraj ktoś miał dywagacje czy należy się zasiłek dla pana ,który raz dziennie przyjeźdza podawać tabletki?A jakże zgodnie z przepisami oczywiście przecież jego,, podopieczny" legitymuje się orzeczeniem.Toż to przecież jest fasa.Ustawodawca umożliwia naciągaczom wyłudzanie świadczeń,a oni jeszcze drą japę że mało bo ma być dla wszystkich po 1200.Rozdając takim pieniądze uderza to w osoby, które na prawdę sprawują opiekę,gdyż część funduszy trafia na zupełnie inne cele.Często na alkohol i używki.Sprawujący faktyczną opiekę to widzą,dlatego z taką patologią ciężko się jest pogodzić.Oczywiście najgłośniej mordy drą największe obiboki,a skala niesamodzielności,która uporządkowała by cały burdel działa na nich jak płachta na byka.Wiadomo dlaczego,cała lewizna wyszła by na jaw,ale za to prawdziwi opiekunowie zostali by odpowiednio wynagrodzeni,ale co ich obchodzą frajerzy całodobowo warujący przy łóżkach podopiecznych.Czy się robi czy się leży 1200 się należy.Niestety klika nigdy nie pracujących nierobów chce żeby całe życie dawać za darmo,nawet jak podopieczny umrze to czterdziestoletni były opiekun ma bykiem leżeć w wyrze i dożywotnio pobierać waloryzowane świadczenie za pierdzenie w wersalkę.Nieróbstwo tych pijawek przekroczyło już granicę absurdu.Czas się otrząsnąć i nie dać się wodzić za nos pseudoopiekunom . żądać świadczeń za faktyczny zakres sprawowanej opieki.SKALA NIESAMODZIELNOŚCI + CZĘSTE NIEZAPOWIEDZIANE KONTROLE OTO LEKARSTWO NA UZDROWIENIE OSZUKAŃCZEGO SYSTEMU SŁUŻĄCEGO NACIĄGACZOM PODSZYWACZOM i NIEROBOM ŻERUJĄCYM NA CAŁYM UCZCIWE PRACUJĄCYM SPOŁECZEŃSTWIE.
,.martusia..

Napisano: 11 kwie 2015, 20:06

Skoro nie chcesz ujawnić w jakim charakterze tu na forum się wypowiadasz i nie przedstawiasz jakie masz prawo do oceniania, krytykowania a nawet i do pomawiania innych, to pozostaje mi jedynie Ciebie uznać za prowokatora próbującego manipulować opiekunami.
Przejawiasz tu straszną zajadłość i nieposkromiony ślinotok w obrażaniu i różnicowaniu opiekunów i chyba to jest tylko taki jedyny Twój cel, może mając na względzie jakiś swój osobisty interes.
Ja ze swojej strony już nie chcę wiedzieć kim jesteś, nie jestem zainteresowana rozmową z kimś, kto nie ma żadnego pojęcia o opiece nad osobą niepełnosprawną.
wwo

Napisano: 11 kwie 2015, 20:21

Dla mnie opiekun to osoba faktycznie zajmująca się podopiecznym który na prawdę takiej opieki wymaga.
Natomiast nie jest dla mnie opiekunem osoba, która tylko macha orzeczeniem kogoś z rodziny i drze jape że mu się właśnie z tego tytułu należy 1200zł, a stan w jakim jest osoba niepełnosprawna jak to wam doradzała kati jest zupełnie nieistotny.Liczy się papierek nie podopieczny-rzygać się chce na takie mendy :evil: .
.Martusia+

Napisano: 11 kwie 2015, 21:18

wwo pisze:Skoro nie chcesz ujawnić w jakim charakterze tu na forum się wypowiadasz i nie przedstawiasz jakie masz prawo do oceniania, krytykowania a nawet i do pomawiania innych, to pozostaje mi jedynie Ciebie uznać za prowokatora próbującego manipulować opiekunami.
Przejawiasz tu straszną zajadłość i nieposkromiony ślinotok w obrażaniu i różnicowaniu opiekunów i chyba to jest tylko taki jedyny Twój cel, może mając na względzie jakiś swój osobisty interes.
Ja ze swojej strony już nie chcę wiedzieć kim jesteś, nie jestem zainteresowana rozmową z kimś, kto nie ma żadnego pojęcia o opiece nad osobą niepełnosprawną.
Ty z nim/nią nie dyskutuj. To jest znany taki powiedzmy TROLL na wszystkich blogach(i nie tylko) związanych z opieką niepełnosprawnych. W dodatku od tego TROLLa zieje nienawiść i zacietrzewienie w swoich poglądach. Tylko tracisz czas.
Gość

Napisano: 11 kwie 2015, 21:19

Do wwo-jakoś w 2013 nie przeszkadzało ci że nierząd dokonał podziału dla was 820zł,a dla opiekunów dorosłych jedno wielkie G. A popatrzcie jak to teraz po wyroku TK wwo jest,, zatroskana" losem wszystkich opiekunów :lol: i nie chce już podziałów z których niedawno tak się cieszyła :mrgreen: .Szczyt obłudy,zachłanności i świadectwo że się dba tylko o własną D,oczywiście tym razem zasłaniając się,,dobrem wszystkich opiekunów :mrgreen: .Koń by się uśmiał :lol: Ja w przeciwieństwie do ciebie dwulicowa osóbko zdania nie zmieniam ;)
.Martusia+

Napisano: 11 kwie 2015, 21:25

Gość pisze:
wwo pisze:Skoro nie chcesz ujawnić w jakim charakterze tu na forum się wypowiadasz i nie przedstawiasz jakie masz prawo do oceniania, krytykowania a nawet i do pomawiania innych, to pozostaje mi jedynie Ciebie uznać za prowokatora próbującego manipulować opiekunami.
Ty z nim/nią nie dyskutuj. To jest znany taki powiedzmy TROLL na wszystkich blogach(i nie tylko) związanych z opieką niepełnosprawnych. W dodatku od tego TROLLa zieje nienawiść i zacietrzewienie w swoich poglądach. Tylko tracisz czas.
Kipią z nienawiści w stosunku do mnie tacy jak wy.Srający ze strachu przed komisjami :lol: .Wiadomo że nie bez przyczyny :lol:
..Martusia+

Napisano: 11 kwie 2015, 21:58

Wwo nie jest żadna opiekunką dziecka. jest od biznesów opiekunczych tak jak i Kati, a może być nawet nią samą. Czego im tak zależy, żeby to naciągacze i kombinatorzy utrzymali się przy wsparciu. A no bo, że tacy mający pod opieką osoby niepełnosprawne samodzielne, które są słabym żródłem dochodu dla biznesu opiekuńczego nie przeszkadza im , że będą pobierali świadczenia. Dla nich zyskiem sa osoby niepełnosprawne rzeczywiście wymagające opieki, a czym więcej wymagają opieki tym są lepszych żródłem dochodu. I jeśli opiekun takiego niepełnosprawnego zostanie bez niczego i będzie zmuszony pójśc do pracy, to zysk na takim niepełnosprawnym mają murowany.
m&m

Napisano: 11 kwie 2015, 22:16

Jak mnie pamięć nie myli to wwo przedstawiała się jako opiekunka dziecka.
Martusia+

Napisano: 11 kwie 2015, 22:20

martusia, martusia+, m&m, Edwardd i jeszcze jak tam się logujesz, kończ waść bo żyłka ci pęknie. Pa. :lol:
Gość

Strona 7 z 8    [ Posty: 75 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x