szkolenie z pieczy zastępczej - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 25 paź 2011, 0:08

Wszystkim zainteresowanym szkoleniem z zakresu nowej ustawy o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej polecam szkolenia prowadzone przez Panią Katarzynę Napiórkowską Naczelnika Wydziału Opieki nad Dzieckiem i Rodziną w Departamencie Polityki Rodzinnej Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej. Brałam udział w szkoleniu prowadzonym przez Panią mgr Naiórkowską zorganizowanym w Kołobrzegu i jestem bardzo zadowolona. Uzyskałam w pełno rzetelne i kompetentne odpowiedzi na nurtujące pytania, dodatkowo odpowiedzi pisemne na maila. Obecnie wybieram się na kolejne szkolenie prowadzone przez Panią Naczelnik które odbędzie się w Słupsku 14 listopada 2011r. i wszystkim zainteresowanym gorąco polecam. Uzyskacie Państwo odpowiedzi merytoryczne co do zasad wdrażania nowej ustawy, tworzenia placówek, obowiązywania dotychczasowych przepisów jak również zasad uzyskania dotacji z budżetu Państwa. Pozdrawiam
~Irmina

Napisano: 25 paź 2011, 0:50

odbiło ci od tej reklamy
~pracownik socjalny

Napisano: 25 paź 2011, 0:55

Może tak, ale w takim razie jak wy wprowadzacie postanowienia nowej ustawy. Jestem pracownikiem PCPR i jestem ciekawa na jakim etapie i jak daleko posunięte są u was prace nad nową ustawą. My z Panią Dyrektor byłyśmy na szkoleniu i na obecnym etapie wdrażania ustawy jesteśmy zadowolone. Przepraszem jeżeli cię moja informacja uraziła. Pozdrawiam Irmina
~Irmina

Napisano: 25 paź 2011, 1:17

Dlaczego nie odpowiesz na merytoryczne pytanie, jak wprowadzacie postanowienia nowej ustawy? Czy tylko umiesz krytykować i pisać uwagi pod czyimś adresem?
~Irmina

Napisano: 25 paź 2011, 9:49

powiedz mi zatem jak będzie wyglądało organizacyjnie u was tzn czy zespół ds. pieczy zastępczej będzie wykonywał zadania z realizacji świadczeń? czy będzie to zupełnie odrębna komórka
~Iza

Napisano: 25 paź 2011, 11:13

Byłam kiedyś na szkoleniu prowadzonym przez tą panią jeszcze jak ustawa była projektem - jakiś rok temu - nie odpowiedziała na żadne moje pytania i nie wiedziała co to jest uposażenie rodzinne.

A u nas będzie zespól pieczy zastępczej, ale nie będzie zajmował się świadczeniami - od tego będzie drugi zespół. Propozycję super rozwiązania tej kwestii dała pani dyrektor PCPR w Wejherowie i jest ona zawarta w materiałach szkoleniowych zamieszczonych na stronie Związku Powiatów Polskich - warto wiedzieć.
~iwa

Napisano: 25 paź 2011, 11:26

Dziękuje serdecznie za podpowiedź. Na pewno skorzystam. Pozdrawiam
~Irmina

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x