SZO - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 18 gru 2013, 17:00

No i mamy niezawodne argumenty elmera w dyskusji.
Wiejski filozof umiejący jako jedyny czytac ze zrozumieniem, zeby swoje racje uznawać za jedyne słuszne.
Inie masz racji. Staranie sie o swiadczenie opiekuncze nie jest powodem do ubezwłasnowolnienia osoby, to nie jest prowadzenie za nią jakiejkolwiek sprawy.
~m&m

Napisano: 18 gru 2013, 17:12

he he he he he he he :
\"Staranie sie o swiadczenie opiekuncze nie jest powodem do ubezwłasnowolnienia osoby\"
a z którego mojego wpisu wywnioskowałaś, że jest?
ha ha hah aha aha ahahahahh haha ha a
~Elmer

Napisano: 18 gru 2013, 17:36

Skoro do samego oswiadczenia o dochodach w zwiazku ze staraniem się o świadczenie opiekuncze oczekujesz tego ubezwłasnowolnienia, to tym samym samo staranie się o świadczenie opiekuncze w twoim uznaniu ma być powodem do ubezwłasnowolnienia tej osoby.
Jedno z drugiego wynika, nie muszisz o tym pisac dosłownie.
~m&m

Napisano: 18 gru 2013, 21:51

Elmer napisał:
\"Jak z osobą jest niewielki kontakt to może wypadałoby pomyśleć o ustanowieniu dla niej opiekuna prawnego. jeżeli się tego nie zrobiło to teraz trzeba kombinować\".
tyle i tylko tyle. Nie ma tutaj nic co ty sugerujesz:
\"Skoro do samego oswiadczenia o dochodach w zwiazku ze staraniem się o świadczenie opiekuncze oczekujesz tego ubezwłasnowolnienia, to tym samym samo staranie się o świadczenie opiekuncze w twoim uznaniu ma być powodem do ubezwłasnowolnienia tej osoby\".
Podsumowując, albo nie rozumiesz co jest napisane, albo rozumiesz i bezczelnie kłamiesz.
~Hans

Napisano: 18 gru 2013, 22:16

A to już twój problem, ze nie wiesz i nie rozumiesz czym jest wnioskowanie.
A wymaganie podpisywania jakichś oświadczeń na potrzeby świadczenia opiekuńczego nie jest żadnym reprezentowaniem osoby i jej spraw, zeby do tego wymagać jej ubezwłasnowolnienia w celu przyznania jej opiekuna prawnego.
~m&m

Napisano: 19 gru 2013, 1:18

Pourywaliście się z zeszłorocznej choinki? Do reprezentowania osoby niesamodzielnej wystarczy pełnomocnictwo potwierdzona przez notariusza.
~ewa

Napisano: 19 gru 2013, 9:30

umiejętność czytania umarła w narodzie kompletnie. Pokazanie paluszkiem nawet przez osoby trzecie nie pomaga.
m&m i ewa (parafrazując klasyka) pourywaliście się z choinki?
Czytać ze zrozumieniem. Jak nie potraficie zawołać kolegę/koleżankę niech wytłumaczy. Jak nie pomoże zrobić burzę mózgów:
\"babcia ma 95 lat i jest tak obecnie chora ,ze nie może się podpisać ,ma sztywne dłonie i KONTAKT Z NIĄ JEST NIEWIELKI\".

Jak zrozumiecie co napisała efka to się dopiero odezwijcie. Jak m&m zrozumie kto jest durnotą (\"Napisz tym durnotom z ośrodka , że babcia z powodu nienełnosprawności nie jest w stanie podpisać. A tak poza tym na jakiej podstawie wymagają takiego oświadczenia podpisanego przez babcie?\") to niech pójdzie do spowiedzi. Następnym razem zanim się wypowiesz w temacie świadczeń wcześniej przynajmniej zajrzyj do ustawy.

Polecam ewa jeszcze jedną rzecz do przemyślenia. Jaki notariusz wyda pełnomocnictwo dla osoby z którą jest niewielki kontakt.
~Elmer

Napisano: 19 gru 2013, 9:43

Elmer tu nie chodzi o czytanie ze zrozumieniem, ale o wypisywanie przez ciebie naciąganych głupot, które chcesz , zeby uznawać za pewnik.
Takiej głupoty jakiej ty wymagasz, to nawet sąd nie wymyśla i bez problemu przyjął mój wniosek z moim podpisem o wyłączenie mojej mamy ze sprawy z powodu jej choroby i jakos nie robił problemu, że jej nie ubezwłasnowolniłam i nie jestem jej opiekunem prawnym, a tym bardziej nie wymagał do tego jej podpisów. I to była typowo jej sprawa a nie staranie się jedynie o swiadczenie za sprawowanie opieki nad osobą, która z załozenia jest niezdolna do samodzielnej egzystencji, a więc z góry powinno byc załozone, ze może nie być w stanie podpisac jakiegokolwiek dokumentu.
~m&m

Napisano: 19 gru 2013, 9:48

sorry, ale przez grzeczność tego nie skomentuję.
Dawno czegoś na tym poziomi nie czytałem. jak chcesz się kompromitować to pisz dalej.
~Elmer

Napisano: 19 gru 2013, 9:51

Bo nie masz czego komentowac. Mówię o faktach, które nie mają nic wspólnego z nierozgarnięciem pracowników swiadczeń.
~m&m

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x