Bo ani SP, ani SZO, ani ZDO nie jest wynagrodzeniem za sprawowanie opieki.angelina28 pisze:TO CZEMU CHŁOPAK MA NIE DOSTAWAĆ WYNAGRODZENIA
No właśnie nie.angelina28 pisze:PRZECIEŻ MU SIĘ NALEŻY
To mogą zgłosić się do pomocy społecznej, napisać podanie o pomoc, są odpowiednie świadczenia, pomoc rzeczowa, dożywianie, ewentualnie sobie dorobić skręcaniem długopisów/na zmywaku/udzielając korepetycji etc. No naprawdę świadczenia rodzinne nie służą do rozwiązywania problemów materialnych ludzi.angelina28 pisze:SKORO LEDWO WIĄŻĄ KONIEC Z KOŃCEM A KAŻDY GROSZ SIĘ WIADOMO PRZYDA
No nie podjąłbym się, bo moje obie babcie nie żyją.angelina28 pisze:OJ IKS NIE ŁADNIE TY BYŚ SIĘ TEGO NIE PODJOŁ
angelina28 pisze:CO WIDAĆ Z WYPOWIEDZI NIE STANOWISZ WZORU DLA NIKOGO
Mam.angelina28 pisze:bo widać że nie masz kompletnie pojęcia o opiece nad starszą osobą
A ja nie wiem czy nie ma. A może ma?angelina28 pisze:Człowieku on pewnie nie ma możliwości iść do pracy a chyba za coś musi żyć poświęcając się opiece.
Iks pisze:To mogą zgłosić się do pomocy społecznej, napisać podanie o pomoc, są odpowiednie świadczenia, pomoc rzeczowa, dożywianie, ewentualnie sobie dorobić skręcaniem długopisów/na zmywaku/udzielając korepetycji etc. No naprawdę świadczenia rodzinne nie służą do rozwiązywania problemów materialnych ludzi.
Zgadzam się.angelina28 pisze:A co może rozwiązać suma 520zł twoim zdaniem? To jest śmiech.
Ja też doceniam i podziwiam - bo tacy się oczywiście zdarzają, ale niestety nie wszystkim w świetle przepisów można w związku z tą opieką przyznać świadczenie. Ja to rozumiem, a Ty niestety nie.angelina28 pisze:A ja doceniam takich ludzi którzy nie mają obowiązku opiekować się babcią a robią to i nie brzydzą się a tym bardziej chłopaka podziwiam bo młodzi ludzie w tym wieku imprezują a nie siedzą i podcierają dupy starszym i że się nie wstydzi tego to wielki szacun
masz całkowitą rację i powinnaś przyznać zgodnie z obowiązującą ustawą o śrMałgosia W. pisze:To może doleje oliwy do ognia.. ale mam zamiar przyznać to SZO wnukowi.