To znaczy ze albo miał starą decyzję,albo gapowaty organ.anetag pisze:ostatnio u Jaworowicz było mąż się żoną chciał opiekować i dostał odmowę bo nie ma w małżeństwie obowiązku alimentacyjnego
Z orzeczeniem o stopniu niepełnosprawności się z zasady nie dyskutuje, jednakże.oki pisze:proszę o podpowiedź. Żona złożyła wniosek o SZO, chce się opiekowac mężem, który ma znaczny stopień niepełnosprawności, pan jest zatrudniony ale obecnie przebywa na chorobowym (nie wiadomo czy przejdzie na rentę, czy wróci do pracy). Pani jest zarejestrowana w PUP bez prawa do zasiłku. Czy w takim przypadku można przyznac SZO, może miał ktoś taki przypadek. Dziękuję
W mojej ocenie nie. Opieka ma na tyle absorbować opiekuna, by uniemożliwiać mu zatrudnienie.Patrycjasr pisze:to w jakim przypadku uznac ze faktycznie sie opiekuj. w wywiadze mam: pierze gotuje sprzata myje ale przyjeżdza do mamy 3-4 razy w tygodniu... uznac ze to odpowiednia opieka?
a w mojej tak ...kronos79 pisze: W mojej ocenie nie. Opieka ma na tyle absorbować opiekuna, by uniemożliwiać mu zatrudnienie.
dla mnie jest to wystarczająca opieka by przyznać świadczeniePatrycjasr pisze:w wywiadze mam: pierze gotuje sprzata myje ale przyjeżdza do mamy 3-4 razy w tygodniu... uznac ze to odpowiednia opieka?