Szo wnuk/ skład rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 sty 2017, 18:52

Wnuk ubiega się o szo na babcie. Ma 29 lat. Mieszka z rodzicami i z tą babcia. Jego Ojciec jest synem babci. Jak skład ma być wnuka? Bo u babci ona sama prawda? Ojciec jest rolnikiem i ubezpieczyć syna wnuka) jak domownik. Czy przyznajecie wnukom? Ci q takiej sytuacji
karola18

Napisano: 27 sty 2017, 22:58

Ja przyznaję. Skład rodziny osoby opiekującej się to tylko wnuk, skład rodziny osoby wymagającej opieki to tylko babcia. Ja bym nie łączył ojca wnuka do niczego ani do świadczenia ani do ubezpieczenia
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 28 sty 2017, 14:46

A czy wnuk może być dalej ubezpieczony w KRUS? Jeśli jest teraz jako domownik?czy tylko ZUS?
karola18

Napisano: 28 sty 2017, 20:01

kiepsko zrozumiałem z tym ubezpieczeniem w KRUS ale jak teraz jest to i pewnie później może być ale najlepiej niech on się spyta w KRUS o możliwości ubezpieczenia na podstawie pobierania świadczenia opiekuńczego
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 28 sty 2017, 20:07

Teraz jest ubezpieczony przez ojca jajo domownik
karola18

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny