SZO z rejestracja w urzędzie pracy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 16 sty 2014, 15:54

Czy przyznajecie szo jak osoba po zatrudnieniu zarejestrowała się w urzędzie pracy i przed ubieganiem o szo wyrejestrowała się (spełnia pozostałe warunki)?
~Ewa

Napisano: 16 sty 2014, 16:41

Nie możesz przyznać Szo w takiej sytuacji.
~just

Napisano: 16 sty 2014, 16:50

nie możesz przyznać
~ola

Napisano: 16 sty 2014, 17:23

a dlaczego nie? niech napisze, że zarejestrowała się tylko po to, żeby mieć ubezpieczenie zdrowotne bo pracy i tak podjąć nie może z powodu opieki - odmówisz to i tak wszędzie wygra
~ŚP

Napisano: 17 sty 2014, 11:30

no nie wiem czy wygra jak porzadnie przygotuje sie decyzje
~hala

Napisano: 18 sty 2014, 0:02

Drodzy urzędnicy czy widzicie jeszcze człowieka w człowieku? Czy już tylko paragrafy kolejnych ustaw ? Jeżeli osoba zrezygnowała z pracy w związku z koniecznością opieki nad osobą legitymującą się odpowiednim orzeczeniem i wywiad potwierdza, że opieka jest niezbędna, to w czym problem? Bo chyba nie w rejestracji w UP?
~madzia

Napisano: 19 sty 2014, 19:32

Ja byłem zarejestrowany w pup.Najpierw odmowa ale SKO mi przyznało SZO.I co zatkało was urzędasy?
~Paweł

Napisano: 19 sty 2014, 22:49

no nie zatkało bo u nas sytuacja identyczna SKO utrzymało moją decyzję w mocy. Sąd również moją decyzję podtrzymał .... i co zatkało?
~ewa

Napisano: 20 sty 2014, 11:13

ewa podeślij fragment uzasadnienie na co się powołujesz jeśli podjął zatrudnienie ma miesiąc apotem się zarejestrował i nie chce się wyrejestrować
~AGATA

Napisano: 20 sty 2014, 11:25

,,ustawodawca wśród wskazanych w art. 16 a ust. 8 ustawy szeregu okoliczności, stanowiących przesłanki negatywne uzyskania prawa do specjalnego zasiłku opiekuńczego nie wskazał statusu bezrobotnego osoby ubiegającej się o taki zasiłek. Gdyby zatem ustawodawcy zależało na pozbawieniu osób bezrobotnych zarejestrowanych w urzędach pracy i posiadających status osoby bezrobotnej możliwości ubiegania się o to świadczenie to z pewnością by to uczynił w tym przepisie\'\'.
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/703CCB1131
~Kati

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x