SZO z rejestracja w urzędzie pracy - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 20 sty 2014, 13:36

Na ten wyrok się powołałem i wygrałem wSKO
~Paweł

Napisano: 21 sty 2014, 23:10

Widzę że urzędnicy nie mają nic do powiedzenia
~Paweł

Napisano: 22 sty 2014, 10:46

A co mamy powiedzieć? Jak Ci przyznali to wszyscy są zadowoleni - urzędnicy którzy to wypłacają też. Myślisz, że my dajemy odmowy ze złośliwości?? W łeb się puknij.
~Iks

Napisano: 03 lut 2014, 10:15

Iks - częściowo po Waszych komentarzach, mozna tak właśnie twierdzić. Ja w takim przypadku przyznaję SZO, a przecież pracujemy ma identycznej ustawie. To o co chodzi?
~Ola

Napisano: 03 lut 2014, 10:53

o to, że ustawa jest bublem a mój tyłek jest dla mnie cenniejszy do twojego. Choć może twój jest ładniejszy
~Elmer

Napisano: 03 lut 2014, 11:02

Czyli chodzi o strach. Wolimy chronić własny tyłek niż pomagać. Prawodopodobieństwo, że mogłabym za tak zinterpretowany przepis i przyznanie SZO, zwracać wypłacone Pani X świadczenie jest równe \"0\". Jak już pisałam życzę ODWAGI w podejmowaniu decyzji. Inaczej stajemy się wrogami dla ludzi, którym przecież mamy pomagać.
~Ola

Napisano: 03 lut 2014, 11:18

Prawodopodobieństwo, że mogłabym za tak zinterpretowany przepis i przyznanie SZO, zwracać wypłacone Pani X świadczenie jest równe \"0\".
Tak, bo będzie zwracał je ten co pobrał. Sytuacja jednak nie należy do najmilszych. Nie lepiej \"upewnić\" się w instancji wyższej i mieć święty spokój (dla dwóch stron)?
~Elmer

Napisano: 03 lut 2014, 13:22

\'przecież mamy pomagać.\'

Sorry, nie ta branża. Ja nie pracuję w PS.

Ustawa mi się nie musi podobać, ale ja ją muszę bezwzględnie stosować. Nawet jak jest bez sensu, nawet jak jest krzywdząca dla ludzi itd.
~Iks

Napisano: 03 lut 2014, 14:24

To znaczy że dalibyście odmowę osobie która po rezygnacji z pracy, zarejestrowała się w PUP dla ubezpieczenia zdrowotnego? Wg Was liczy się ostatnia czynność i rezygnacja z pracy wogóle już nie ma żadnego znaczenia dla sprawy? Przepada? To Organ podejmuje decyzję czy jest rezygnacja czy nie, dano Wam prawo podejmowania decyzji, dlaczego nie korzystacie z tego prawa dla dobra ludzi w tak prostej sprawie? Iks - to Ty jesteś bezwzględna, nie zwalaj na ustawę.
~Ola

Napisano: 03 lut 2014, 14:32

To znaczy że dalibyście odmowę osobie która po rezygnacji z pracy, zarejestrowała się w PUP dla ubezpieczenia zdrowotnego?
Nie. Dałbym odmowę za okres zarejestrowania i przyznał od daty wyrejestrowania. Następnie namawiał bym na odwołanie i spokojnie pił herbatę.

~Elmer

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x