SZOK
SZOK
Czerwoni i różowi są w szoku! Żaden wielki portal nie informuje o tym, że Trybunał Europejski ostatecznie zastopował zapędy tych dwóch opcji do marginalizowania katolików w życiu społecznym. Ni słyszałem też aby stacje radiowe podawały tę informację w sowich serwisach.
Nasi \"europejczycy\", którzy chcieli być bardziej papiescy od samego papierza chyb jeszcze nie mogą w to uwierzyć. Zapewne trawją narady, jak podać społeczeństwu tę informację tak, aby ukryć swoją kompromitację.
A jeszcze niedawno temu w Krakowie pani \"derektor\", jawyraźniej przekonana, że TE podejmie zupełnie inną decyzję, usunęła krzyże z klas.
Niedawno świta pani minister Hall wizytując szkołę katolicką z determinacją zasłaniała krzyż na przygotowanej planszy, bo wizyta pani minister nie miała charakteru religijnego.
Mali, śmieszni ludzie, którzy rzekomo w obronie wolności i prawa człowieka do wolności wyznania z ogromną determinacją i planowo dyskryminowali katolików.
Nasze społeczeństwo musi się przebudzić i zrozumieć, że większość spraw, któe wmawiają nam tzw. jasnie oświeceni europejczycy i światowcy to zwykłe brednie. Udaje się im perwne rzeczy przeprowadzić tylko dlatego, że jesteśmy bierni. Dlatego, że się nie cenimy. To, że jesteśmy inni od Włochów, Anglików, Niemców nie oznacza, że jesteśmy gorsi. My nie musimy niczego nikomu udowadniać.
Co z tego, że państwa Europy zachodniej szczycą się poziomem kultury i zamożnością gdy przy byle okazji sprzedają swoich sojuszników. Stąd tez ich zamożność. Zawsze gdy mają do wyboru interes narodowy czy solidarność międzynarodowa wybierają interes narodowy.
A nasi \"mędrcy\", zwłaszcza ci różowi, nieustannie wmawiają nam, że jesteśmy nikim i powinniśmy się jedynie płaszczyć przed Zachodem.
Nasi \"europejczycy\", którzy chcieli być bardziej papiescy od samego papierza chyb jeszcze nie mogą w to uwierzyć. Zapewne trawją narady, jak podać społeczeństwu tę informację tak, aby ukryć swoją kompromitację.
A jeszcze niedawno temu w Krakowie pani \"derektor\", jawyraźniej przekonana, że TE podejmie zupełnie inną decyzję, usunęła krzyże z klas.
Niedawno świta pani minister Hall wizytując szkołę katolicką z determinacją zasłaniała krzyż na przygotowanej planszy, bo wizyta pani minister nie miała charakteru religijnego.
Mali, śmieszni ludzie, którzy rzekomo w obronie wolności i prawa człowieka do wolności wyznania z ogromną determinacją i planowo dyskryminowali katolików.
Nasze społeczeństwo musi się przebudzić i zrozumieć, że większość spraw, któe wmawiają nam tzw. jasnie oświeceni europejczycy i światowcy to zwykłe brednie. Udaje się im perwne rzeczy przeprowadzić tylko dlatego, że jesteśmy bierni. Dlatego, że się nie cenimy. To, że jesteśmy inni od Włochów, Anglików, Niemców nie oznacza, że jesteśmy gorsi. My nie musimy niczego nikomu udowadniać.
Co z tego, że państwa Europy zachodniej szczycą się poziomem kultury i zamożnością gdy przy byle okazji sprzedają swoich sojuszników. Stąd tez ich zamożność. Zawsze gdy mają do wyboru interes narodowy czy solidarność międzynarodowa wybierają interes narodowy.
A nasi \"mędrcy\", zwłaszcza ci różowi, nieustannie wmawiają nam, że jesteśmy nikim i powinniśmy się jedynie płaszczyć przed Zachodem.
Re: SZOK
Od pewnego czasu nurtuje mnie taki problem, z którm dość trudno jest mi się uporać. Zapytam więc was, może coś sensownego wymyślicie.
Politycy SLD, PO a nawet PSL otwarcie domagają się rozdziału państwa od kościoła. No i w porządku. Takie ich prawo.
Ale najwidoczniej księża muszą im podawać jakieś narkotyki, bo wbrew temu co głoszą stale ich widuję w pierwszych rzędach na każdej większej uroczystości kościelnej.
To oni chcą tego rozdziału czy nie? Bo jak ja nie chcę chodzić do sąsiadki to nie chodzę i sprawa jest bardzo prosta.
Jeśli ma być ten rozdział, to po kiego oni zamierzają lecieć do Rzymu na beatyfikację JP II? I jeszcze zapraszają Jaruzelskiego?
Czy to czasem nie jest kpina z wyborców?
Politycy SLD, PO a nawet PSL otwarcie domagają się rozdziału państwa od kościoła. No i w porządku. Takie ich prawo.
Ale najwidoczniej księża muszą im podawać jakieś narkotyki, bo wbrew temu co głoszą stale ich widuję w pierwszych rzędach na każdej większej uroczystości kościelnej.
To oni chcą tego rozdziału czy nie? Bo jak ja nie chcę chodzić do sąsiadki to nie chodzę i sprawa jest bardzo prosta.
Jeśli ma być ten rozdział, to po kiego oni zamierzają lecieć do Rzymu na beatyfikację JP II? I jeszcze zapraszają Jaruzelskiego?
Czy to czasem nie jest kpina z wyborców?
Rząd wybiera się na beatyfikację JP II ale Polska, jako jeden z nielicznych krajów UE, nie poparła wniosku Włoch przed TE o obecność krzyża w przestrzeni publicznej.
Co oni powiedzą JP II, którego słowa tak często cytują a gdy dochodzi do czynów, ustawiają się po stronie przeciwników JP II? Ja bym się spalił ze wstydu!
Co oni powiedzą JP II, którego słowa tak często cytują a gdy dochodzi do czynów, ustawiają się po stronie przeciwników JP II? Ja bym się spalił ze wstydu!
Jak to możliwe? Nasi bracia z UE zdradzili nas! Teraz katolicy będą mogli bez przeszkód wyznawać swoją wiarę a nawet będą mogli nas pozywać przed sądy gdy zechcemy im tego zabronić. Równouprawnienie równouprawniem, swobody obywatelskie swobodami obywatelskimi ale racja musi być po naszej stronie. I co teraz będzie? Szkoda, że TE nie przekazał tej sprawy Polsce.
Niech żyje sprawiedliwość
https://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=s ... category=1
https://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=s ... category=1
Typowa manipulacja ale czego innego można spodziewać się po czerwonych i różowych. Prawda? Dla nich to puste słowo. Chyba, że mamy do czynienia z totalnym kre,tynem, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
Oczywiście krzyż jest symbolem zasadniczo biernym dla osób niewierzących.
Ciekawy jestem czy czerwoni i różowi już wyszli z szoku?
Oczywiście krzyż jest symbolem zasadniczo biernym dla osób niewierzących.
Ciekawy jestem czy czerwoni i różowi już wyszli z szoku?
Oprócz SZOK - HYdE PaRK przeczytaj również:
DYSKRYMINACJA
to kolejne osiągnięcie platformy i powód do radości
zrozpaczona matka błaga o pomoc
i kto tu wymaga resocjalizacji?
Strach się bać
Związki zawodowe wszystkich pracowników pomocy społecznej.
kapitalne pytanie i niezła zabawa
jakoś nigdy nie wierzyłem temu rządowi
Gdzie moge zlozyc skarge na Opieke Spoleczna a doklanie\"OPIEKUNKE\"
Ha,ha, ha, ha ha ...........
nawet nie musicie komentować
to przecież elektorat platformy, to co się dziwić
wozek inwalidzki
Pomocy!!!
jak się ustawić cześć I
proszę o pomoc