pojechales do osrodka, powiedzieli ze musze sie dogadac ze swoja mama kto chce pobierac takie swiadczenie. ze moze byc jedno w rodiznie. a art 16 to oni znaja i ze dopiero sie zmienily przepisy. i ze oni moga przyjac wniosek ale po co mi skaldac jak bedzie odmowa. a pani mowi ze tak nakombinuje ze nie bede mial ja ani moja mama. wniosek mi dali o SPECJALNY ZASIŁEK OPIEKUŃCZY na papierze
w tym twoim osrodku nie zauwazyli, ze wy to jestescie dwie rodziny skladaj wniosek i jesli odmowia - to sie odwoluj - tylko w rodzinie osoby sprawujacej opieke nikt inny nie moze pobierac podobnego swiadczenia, na czlonka rodziny osoby wymagajacej opieki ktos ktos inny moze - to nie ma znaczenia...w sklad twojej rodziny nie wchodzi ani twoja matka, ani twoj ojciec
to ty masz już komplet
Twoi rodzice muszą złożyć identyczne oświadczenia/zaświadczenia o dochodzie jak ty przy rodzinnym.
Dodatkowo dowód ojca i orzeczenie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
marek sapielak pisze:a pani mowi ze tak nakombinuje ze nie bede mial ja ani moja mama.
Tak, już to widzę, że Pana mamie zabiorą świadczenie, bo Pan dostanie odmowę... Co za bzdury!!!
Niech się Pan nie boi, tylko składa wniosek. Niech Pan powie, że chce odmowę na piśmie, a nie takie - nie bo nie.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.