Szwecja w szoku. W całej klasie obcięli łechtaczki - HYdE PaRK

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 14 wrz 2015, 15:18

Jestem zadeklarownamym przeciwnikiem feministek bo sam na własnym przykładzie przekonałem się, że tu bardzie chodzi o lewacką ideologię niż faktyczną obronę kobiet. Kontaktowałem się z jedną z największych takich organizacji w Poslce w nadzie, że uzyskam wsparcie fachowe dla swojej klienttki. Nic z tego. Od tamtego czasu nie mam o organizacjach feministycznych dobrego zdania.

Ale nawiązując do tematu. Tradycja obrzezania kobiet, ba małych dziewczynek, jest jedną z najprymitywniejszych i najokrutniejszych. Nie tylko dlatego, że dokonuje się gwałtu na dzieciach, bez żadnych środków znieczulających, w tragicznych warunkach sanitarnych. Można wyobrazić sobie jaką traumę przeżywają te dzieci i jak to rzutuje na ich psychikę. Okalecznie fizyczne ma też dalsze konsekwencje związane z tym, ze te dzieci a później młode kobiety żeby się wysikać muszą spędzać bardzo dużo czasu zanim mocz wydostanie się na zewnątrz, przez pozostawiony maleńki otwór. Chyba nikogo nie trzeba uświadamiać co to oznacza. Jednym słowem ja bym tych drani obrzezał przy samej "ziemi" i sami sikaliby jak kobiety.
vernon

Napisano: 14 wrz 2015, 16:20

dobrze.. znamy zatem skutki aktu przemocy, naruszono wolność i godność osobistą/ cielesną dziecka, wyrządzono mu szkody: fizyczną, psychiczną, emocjonalną. Dzieci pytają czy można im pomóc i czy ktoś w ogóle ktoś im pomoże.?zatem ?! jakie propozycje Państwo instytucji pomocowych mają ? elmer,hmm... ?czy tylko, ble, ble, ble.. Za rok ( najdalej ) zmierzymy się z podobnym problemem sami.
Emilka.

Napisano: 14 wrz 2015, 17:01

Socjalizacja i aktywizacja zawodowa islamskich imigrantow zarobkowych jest tak samo mozliwa jak socjalizacja i atywizacja Romów. Jednostkowe sukcesy odtrąbiane w mediach i na konferencjach nie zmieniaja caloksztaltu sytuacji. A jest tak zla bo ci ludzie z zalozenia nie chca sie asymilowac, integrowac i pracowac (co jestem w stanie zrozumiec bo praca to ZŁO)... I zadne wygibasy socjalne, psychomanipulacja i socjotechnika tego nie zmieni. Taka kultura, taka religia, taka nacja.
Żołądz(dębowy)

Napisano: 14 wrz 2015, 19:58

Żołądz(dębowy) pisze:Socjalizacja i aktywizacja zawodowa islamskich imigrantow zarobkowych jest tak samo mozliwa jak socjalizacja i atywizacja Romów. Jednostkowe sukcesy odtrąbiane w mediach i na konferencjach nie zmieniaja caloksztaltu sytuacji
Cholera Brawo..chciałam krzyknąć! ale dlaczego wycofałeś z tego stwierdzenia, pisząc " co jestem w stanie zrozumieć bo praca to zło. aachch..
W pewnym momencie bardzo mądrze piszesz " I żadne wygibasy socjalne, psychomanipulacja i socjotechnika tego nie zmieni.' , szkoda tylko, że w kontekście na potwierdzenie słów " nie będą pracować".
Trzeba było napisać" I żadne wygibasy socjalne, psychomanipulacja i socjotechnika tego nie zmienią , czyli ja dodam agresywnego , prymitywnego zachowania tych ludzi - tylko konkret praca, praca, praca .. edukacja, edukacja, praca..oparta na naszej myśli i prawie - inaczej wyjazd..(Przypilnować szczególnie dzieci z ich " myśleniem" po tatusiu )
Kurcze, gość idzie w kierunku jednej z najlepszych koncepcji ( pewno nawet o tym nie wie) , obala głupoty behawioralne a potem odpuszcza .. szkoda.
Emilka.

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x