taka sytuacja-ktoś dobry pomoże?:)

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
muusia
Starszy referent
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

taka sytuacja-ktoś dobry pomoże?:)

Post autor: muusia »

Klientka wynajmuje mieszkanie . złożyła o dodatek który idzie do społdzielni.
Ma go od sierpnia.
dzis właściciele przyszli , że wynajmujący nie płaci ani im ani do spółdzielni./
Wychodzi na to za i w sierpni i wrzesniu spółdzielnia nie otrzymała kasy.
Czy jesli juz zakonczymy ta decyzje bo umowa najmu bedzie rozwiazana do konca wrzesnia- to cZy nas to interesuje ze tam ma nieuregulowane w społdzielni?

co teraz mamy zrobic po kolei?
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Re: taka sytuacja-ktoś dobry pomoże?:)

Post autor: :-) »

muusia pisze: 20 wrz 2022, 14:31 Klientka wynajmuje mieszkanie . złożyła o dodatek który idzie do społdzielni.
Ma go od sierpnia.
dzis właściciele przyszli , że wynajmujący nie płaci ani im ani do spółdzielni./
Czy jesli juz zakonczymy ta decyzje bo umowa najmu bedzie rozwiazana do konca wrzesnia- to cZy nas to interesuje ze tam ma nieuregulowane w społdzielni?

muszą napisać informację ze zalega z opłatami dwa miesiące i ty wstrzymujesz dodatek do czasu uregulowania zaleglosci (ustawa o dodatkach mieszkaniowych)
VIP
Kontakt:

:-) pisze: 20 wrz 2022, 15:11
muusia pisze: 20 wrz 2022, 14:31 Klientka wynajmuje mieszkanie . złożyła o dodatek który idzie do społdzielni.
Ma go od sierpnia.

muszą napisać informację ze zalega z opłatami dwa miesiące i ty wstrzymujesz dodatek do czasu uregulowania zaleglosci (ustawa o dodatkach mieszkaniowych)
nie doczytałam :( jeśli umowa do końca września i nie zostanie przedłużona...wnioskodawca nie bedzie mieszkac...hmmm nie ma co wstrzymac, bo wstrzymac to dopiero mozna by było od pazdziernika ;) jesli nie ureguluje zaleglosci coz...to juz wlasciciel mieszkania musi z najemca sie porozumiec...i sam uregulowac zaleglosci do spoldzielni
muusia
Starszy referent
Kontakt:

tak tez myślałam , a czy muszę robić wszczęcie postępowania??
zanim zakończę decyzję>?
VIP
Kontakt:

muusia pisze: 21 wrz 2022, 13:05 tak tez myślałam , a czy muszę robić wszczęcie postępowania??
zanim zakończę decyzję>?
hmm wróć... :?
dodatek jest przyznany od 1 sierpnia 2022 do 31 stycznia 2023
jeżeli właściciel lokalu z końcem września napisze Ci pismo, że najemca przestał mieszkać pod wskazanym adresem i stracił tytuł do lokalu od października, wtedy Ty stwierdzasz wygaśnięcie decyzji i zaległości Cię nie interesują bo decyzja o przyznaniu dodatku jest wygaszona...jeśli nie będzie takiego pisma, a bedzie pismo ze ma zaleglosci w trakcie pobierania dodatku mieszkaniowego (sierpien, wrzesien ) Ty od października wstrzymujesz wypłatę dodatku mieszkaniowego...
muusia
Starszy referent
Kontakt:

a czy już moge zrobnic zakonczenie tej decyzji jask właściciel przyniósł mi na piśmie ze bedzie umowa rozwiazana od pazdziernika????
VIP
Kontakt:

muusia pisze: 21 wrz 2022, 13:56 a czy już moge zrobnic zakonczenie tej decyzji jask właściciel przyniósł mi na piśmie ze bedzie umowa rozwiazana od pazdziernika????
ja bym stwierdziła wygaśnięcie deczyji o przyznanym dodatku mieszkaniowym pod koniec września
muusia
Starszy referent
Kontakt:

dZieki :)
moze ktos jeszcze napisze jak robi
ODPOWIEDZ