wydatki
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
wydatki
czy przeliczacie wydatki gdy...w wydatkach jest np 3 os. a w gospodarstwie domowym jest wpisana 1 osoba...Wnioskodawca sam mieszka...a osób nie chce wykreslic ze smieci i wody bo to lokal komunalny...spora wychodzi różnica i tak sobie myślę, czy wydatki mogę przeliczyć do 1 osoby 

-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Re: wydatki
wg mnie i naszego radcy prawnego to jest dokument wystawiony przez zarządcę i my sami nie możemy przeliczac - tylko Zarządca potwierdzający ponoszone wydatki.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2022, 13:14 przez Mikolaze, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
dokładnie właśnie takwg mnie i naszego radcy prawnego to jest dokument wystawiony przez zarządcę i my sami nie możemy przeliczac - tylko Zarządca potwierdzający ponoszone wydatki

-
- VIP
- Kontakt:
no niby wiem....ale złość bierzebrodafix pisze: 20 wrz 2022, 13:13dokładnie właśnie takwg mnie i naszego radcy prawnego to jest dokument wystawiony przez zarządcę i my sami nie możemy przeliczac - tylko Zarządca potwierdzający ponoszone wydatki![]()

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
a co z metrażem ? 1/3 os.:-) pisze: 20 wrz 2022, 11:50 czy przeliczacie wydatki gdy...w wydatkach jest np 3 os. a w gospodarstwie domowym jest wpisana 1 osoba...Wnioskodawca sam mieszka...a osób nie chce wykreslic ze smieci i wody bo to lokal komunalny...spora wychodzi różnica i tak sobie myślę, czy wydatki mogę przeliczyć do 1 osoby![]()
-
- Podinspektor
- Kontakt:
daj se spokój , sie nie masz czym denerwowaćno niby wiem....ale złość bierzeaż 250 zł większy dodatek będzie
-
- VIP
- Kontakt:
no ja się nie denerwuje, ale babka wkurzająca byłabrodafix pisze: 20 wrz 2022, 13:16daj se spokój , sie nie masz czym denerwowaćno niby wiem....ale złość bierzeaż 250 zł większy dodatek będzie

no dobra...zazwyczaj jestem milusia, ale pieniedzy nie ma na dodatki

-
- VIP
- Kontakt:
metraż ok...34,80 mKnapa pisze: 20 wrz 2022, 13:15a co z metrażem ? 1/3 os.:-) pisze: 20 wrz 2022, 11:50 czy przeliczacie wydatki gdy...w wydatkach jest np 3 os. a w gospodarstwie domowym jest wpisana 1 osoba...Wnioskodawca sam mieszka...a osób nie chce wykreslic ze smieci i wody bo to lokal komunalny...spora wychodzi różnica i tak sobie myślę, czy wydatki mogę przeliczyć do 1 osoby![]()
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
pierwszy raz mam taki przypadek, wniosek złozony na mieszkanie z zasobu gminy, stawka bazowa 3,68 zł/m2 a w wydatkach kwota czynszu regulowanego 3,95 zł i zastanwaiam sie cow takiej sytuacji bo obniza sie do stawki bazowej mieszkania spoza mieszkaniowego zasobu gminy a co gdy jest z zasobu gminy?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
sprawdź czy masz dobrze w systemie wprowadzone kwoty stawekpierwszy raz mam taki przypadek, wniosek złozony na mieszkanie z zasobu gminy, stawka bazowa 3,68 zł/m2 a w wydatkach kwota czynszu regulowanego 3,95 zł i zastanwaiam sie cow takiej sytuacji bo obniza sie do stawki bazowej mieszkania spoza mieszkaniowego zasobu gminy a co gdy jest z zasobu gminy?
Oprócz wydatki - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
do biegłych w wyliczeniach - ktoś pomoże?
opłacone zaległości czynszowe w sierpniu
Wzór decyzji odmownej
Dochód z pola
rozkliczenie centralnego ogrzewania
Wideoszkolenie PCC
taka sytuacja-ktoś dobry pomoże?:)
wydatki - zaliczka na koszty zarządu nieruchomością wspołną
proszę o pomoc (metraż)
Nienależnie pobrany DM proszę o pomoc
niskie wydatki
Decyzja odmowna- nadwyżka dochodu
powierzchnia uzytkowa 54,25 w tym mieszkalna 31,22 o co chodzi