taka sytuacja .... pomocy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 sie 2014, 13:00

mam pierwszy taki przypadek i nie wiem jak do niego podejść. pan składa mi wniosek o DM z tym, że:
-DM mial przyznany od 01.08.2013-31.01.2014
-Wstrzymanie DM od 01.10.2013
- na poprzednim wniosku tj. w 07/2013 nie mial nic napisane odnośnie zadłużenia a teraz tj. 08/2014 wystepuje zadłużenie
Teraz tj. w sierpniu znów złożył wniosek o DM.
co zrobić w takiej sytuacji?? wnioskodawca powinien napisac jakies podanie?? czy ja musze miec potwierdzenie z ZGM ze uregulował? Wnioskodawca ma mi przyniesc potwierdzenie czy ja sama wystepuje do ZGM czy uregulował? POMOCY BŁAGAM
zula

Napisano: 21 sie 2014, 10:11

zula pisze:... 1) wnioskodawca powinien napisac jakies podanie?? 2) czy ja musze miec potwierdzenie z ZGM ze uregulował? 3) Wnioskodawca ma mi przyniesc potwierdzenie czy ja sama wystepuje do ZGM czy uregulował?
1) Wnioskodawca właśnie złożył(!) i do dodatku musi wystarczyć (o ile jest kompletne), nie bardzo rozumiem o jakie inne podanie może teraz chodzić.
2) Jeśli ZGM administruje tym mieszkaniem to TAK, przy czym w zasadzie można przyjąć, że samo potwierdzenie wniosku stanowi niby takie absolutorium.
3) Proponuję zatelefonować i się upewnić, a jeśli to nie bardzo wystarcza, zwłaszcza gdyby wyjaśnienia niezbyt klarowne, to można zapytać pisemnie. W końcu forma pisemna to podstawa.

Zakładam, że tamta decyzja wygasła z braku informacji o zapłacie.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2014, 9:37

tak, wnioskodawca chyba nie płacił skoro od ZGM nie odstalam zadnej informacji. Teraz wnioskodawcy sie przypomnialo o dodatku i zaczal pewnie płacic, ale zadłużenie jest.
zula

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x