Ja robiłam to dziś metodą "nic na siłę tylko młotkiem"... Pracujemy zamknięte w urzędzie. Zadzwoniłam do mojej klientki od ŚP, ZP i dodaku do zas. rodz. z tyt. kształ. i rehab. spakowałam Jej wnioski do koperty, wydałam w drzwiach. Uzupełni na spokojnie w domu i wrzuci do skrzynki + potwierdzenie wysłania wniosku na komisję. Tyle... Przy małej ilości da się ogarnąć, współczuję reszcie...KatarzynaT pisze: ↑02 kwie 2020, 18:02Niestety, w ustawie antykryzysowej nie ma nic o zmianie naszych świadczeń z urzędu. Wydaje mi się, że należy przyznawać kontynuację świadczeń na wniosek klienta. Pytanie tylko jak ich o tym powiadomić???
No ja nie jestem do tego tak pozytywnie nastawiony. 1a fajnie ale 1b i 1c już mówi tylko o zmianach w zakresie wysokości świadczeń a nie okresu ich przysługiwania.maksencjusz pisze:Przy wszystkich sprawach chcecie być tak ostrożni? Przecież w przypadku świadczeń, które dopiero będą wygasały spokojnie można zastosować art. 32 ust. 1a-1c. W moim przypadku to by oznaczało bezstresowe pozbycie się połowy wytypowanych spraw.
Simon pisze:Po przemyśleniu i przeczytaniu mądrzejszych ode mnie cofam ze wstydem moją poprzednią opinię. Jedyne przy czym obstaję, to brak możliwości zmiany decyzji z urzędu. Z tego co rozumiem, realizujemy obowiązek informacyjny, robimy raport z systemu na świadczenia zakończone/kończące się w terminach przewidzianych w art. 15h ust. 1 i art. 101 pkt 2 lit. a i d i dzwonimy/piszemy do klientów, że mogą złożyć wnioski ze starym orzeczeniem? Jak robicie w dużych jednostkach?