Tutaj są wskazówki ws. raportów
nowosci-zwiazane-z-wirusem-207282985
Dla ZUS-owskich są inne terminy i konieczność złożenia wniosku w ZUS-ie - art. 15zc ust.1 i art. 101 pkt 2 lit. d. I teraz moje pytanie: Czy ust. 3 w art. 15zc dotyczy też naszych świadczeń czy tylko ZUS-owskich?
A jak robicie raport zakończone/kończące się?Simon pisze: ↑03 kwie 2020, 12:07Po przemyśleniu i przeczytaniu mądrzejszych ode mnie cofam ze wstydem moją poprzednią opinię. Jedyne przy czym obstaję, to brak możliwości zmiany decyzji z urzędu. Z tego co rozumiem, realizujemy obowiązek informacyjny, robimy raport z systemu na świadczenia zakończone/kończące się w terminach przewidzianych w art. 15h ust. 1 i art. 101 pkt 2 lit. a i d i dzwonimy/piszemy do klientów, że mogą złożyć wnioski ze starym orzeczeniem? Jak robicie w dużych jednostkach?
A jak robisz raport z systemu na świadczenia zakończone/kończące się ??Simon pisze: ↑03 kwie 2020, 12:07Po przemyśleniu i przeczytaniu mądrzejszych ode mnie cofam ze wstydem moją poprzednią opinię. Jedyne przy czym obstaję, to brak możliwości zmiany decyzji z urzędu. Z tego co rozumiem, realizujemy obowiązek informacyjny, robimy raport z systemu na świadczenia zakończone/kończące się w terminach przewidzianych w art. 15h ust. 1 i art. 101 pkt 2 lit. a i d i dzwonimy/piszemy do klientów, że mogą złożyć wnioski ze starym orzeczeniem? Jak robicie w dużych jednostkach?
Te, które skończyły się w okresie od 9 grudnia do 7 marca wymagają potwierdzenia, że został złożony wniosek o wydanie nowego i wtedy są ważne z mocy ustawy. A te, które się skończyły od 8 marca są ważne z mocy ustawy bez dodatkowych warunków.
Wszystko fajnie ale nie ma podstawy do wyrównania świadczenia bo blokuje nas ustawa o świadczeniach rodzinnych (prawo szczególne), które mówi prawo ustala się od złożenia wniosku.Simon pisze: ↑03 kwie 2020, 12:07Po przemyśleniu i przeczytaniu mądrzejszych ode mnie cofam ze wstydem moją poprzednią opinię. Jedyne przy czym obstaję, to brak możliwości zmiany decyzji z urzędu. Z tego co rozumiem, realizujemy obowiązek informacyjny, robimy raport z systemu na świadczenia zakończone/kończące się w terminach przewidzianych w art. 15h ust. 1 i art. 101 pkt 2 lit. a i d i dzwonimy/piszemy do klientów, że mogą złożyć wnioski ze starym orzeczeniem? Jak robicie w dużych jednostkach?