na jaki ores bedziecie przyznawac dod. energetyczny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 04 gru 2013, 11:40

np. dod. mieszk. jest przyznany na okres od IX/13r do II/14r
a po dod. energ. przyjdzie w styczniu i czeba przyznać od I/14r do 28.II.14r. czy do 30.IV14r.
dod. miesz. X/13r do III/14r. a dod. energ. od I/14r do 31.II.14r. czy do 30.04.14r.
proszę o odpowiedz jak wy drogie kolezanki myślicie za wszystkie podpowiedzi dziękuję
~misia

Napisano: 04 gru 2013, 11:44

dodatek energetyczny nie dłużej niż dodatek mieszkaniowy
~...

Napisano: 04 gru 2013, 11:53

na szkoleniu P.Bajor mówił że pierwszy na 4 m-ce a następny na 12 a jak nie złoży kolejnego wniosku na DM to uchylić dec. w/s DE
~magda

Napisano: 04 gru 2013, 12:05

Bzdura, Bajor chyba był nietrzeźwy albo do reszty mu odbiło. DE przyznajemy na okres DM, bez zmian w trakcie (nawet jak będą zmiany limitów, cen 1kWh i innych cudów). Na dzień składania wniosku sytuacja jest jaka jest i tak naliczamy DE. Żaden przepis nie przewiduje zmian decyzji w trakcie pobierania. Wstrzymanie może nastąpić tylko jeśli decyzja jest bezprzedmiotowa tj. delikwent zszedł był albo rodzina się wyprowadziła.

Przecież ten dziadek to nadaje się już tylko do puszczania bąków na werandzie a nie do szkolenia ludzi. Zresztą po napisanej przez niego ustawie widać jaki to fachowiec, że 20 lat po wejściu w życie wciąż nie ma jasnych przepisów.
~Adam

Napisano: 04 gru 2013, 12:22

Dlaczego na okres pobierania dodatku mieszkaniowego, w ustawie o DE nie ma żadnych informacji o powiązaniu okresów przyznawania, wręcz przeciwnie mówi sią o 12 m-cach
~magda

Napisano: 04 gru 2013, 12:33

Adam ....... widze że do mojego klubu się zapisałeś..... ale frytki są moje ty czym innym rzucaj.. z wsztrzymaniami zmianami i innym ustrojstwem zgadzam się z tobą w 100% ale z okresem jego przyznania to CHGW ;) i wolał bym opcję 12 miesięcy
~małe ww

Napisano: 04 gru 2013, 13:07

Że się wtrącę...
Wysokość dodatku energetycznego obowiązuje do końca kwietnia 14r... od maja to na moje będzie inna wysokość i inna kwota do wypłaty, wiec albo przyznajemy do końca kwietnia (o ile tak długo trwa decyzja od DM), albo przyznajemy na dłużej (max czas trwania DM) ale od maja zmieniamy i przyznajemy nową wysokość...
czyż nie? bo może się mylę...
~kmf

Napisano: 04 gru 2013, 13:13

Mnie z kolei wydaje się, że okres przyznania dodatku mieszkaniowego nie ma nic do rzeczy, ustawa wg mnie absolutnie nie wskazuje, aby wiązać okres przyznania tych obu dodatków.
Jedynie bezprzedmiotowość decyzji powoduje jej wygaśnięcie.
~Sabinka

Napisano: 04 gru 2013, 13:19

moi drodzy to narazie jest wróżenie z fusów każdy gdyba wg siebie nawet szkolący.... ale w ustawie niec nie mówią o wstrzymywaniu a przewija się termin rok kalendarzowy i 1/12 normatywu....
zobaczymy jak będzie
~małe ww

Napisano: 04 gru 2013, 13:21

Pierwsza decyzja od DE max na 4mce... Dziwne jak ktoś przyzna na 12mcy... od maja 14r. i tak obowiązywała będzie inna kwota.. a jak utraci prawo do DM to co? Wygaszenie bo bezprzedmiotowa.. na moje więcej roboty i można się zakręcić...
a tak: masz DM = masz DE
~kmf

Strona 1 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x