czy przysługuje mi dodatek na mieszkanie? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 gru 2013, 20:10

Mam pytanie dotyczące dm. Posiadam umowę najmu ze spółką akcyjną zajmującą się gospodarowaniem nieruchomościami. W tej umowie jest zawarty metraż 48,06m2.(na 4 osoby). Nie ma na jaki czas jest zawarta umowa ani nie mam podanej miesięcznej kwoty czynszu. Spółka ta wystawiła mi tylko takie zaświadczenie że kwota wydatków za ostatni miesiąc wyniosła 238,49zł( eksploatacja 118,71zł; szambo 71,04 zł ; śmieci 23,20zł ; zimna woda 25,54zł) Czy to wystarczy ? czy mam podpisać nową umowę najmu z okresem ważności i kwotą czynszu? dziękuję za odp.
~monika

Napisano: 04 gru 2013, 10:28

musi być czynsz zapisany w umowie
~mh

Napisano: 04 gru 2013, 13:41

monika złóż wniosek i załącz to zaświadczenie. Masz umowę - masz tytuł prawny do lokalu, wada umowy nie może być podstawą do odmowy.
~slawko

Napisano: 04 gru 2013, 15:38

ale to nie jest spółdzielnia mieszkaniowa tylko spółka. Nie przysługuje
~rex

Napisano: 05 gru 2013, 9:48

A czym się dla potrzeb dodatków różni spółdzielnia od spółki. Myślałem, że już ponad dwadzieścia lat temu zmieniono podział na własność społeczna i inna - gorszą.
Przesługuje.
~slawko

Napisano: 05 gru 2013, 9:55

oczywiście zgadzam sie ze Slawko- ustawa mówi o tytule prawnym.. umowa najmu taki stanowi, a wydatki potwierdza zarządca- na wniosku, na podstawie okazanych dokumentów, wiec zaświadczenie o poniesionych wydatkach wystarczy.
~kmf

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x