termin

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
nowy 111
Praktykant
Zajmuję się: śr,fa
Kontakt:

termin

Post autor: nowy 111 »

Czy po otrzymaniu awizo wezwania na wywiad mogę od razu wysłać zawiadomienie o wszczęciu postępowania, czy muszę odczekać?
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Re: termin

Post autor: Alalala »

Oczywiście, że poczekać, przecież korespondencja jest nieodebrana.
Chyba, że mówimy o podwójnym awizo to korespondencja jest skutecznie doręczona, ale nawet wtedy musisz odczekać 14 dni od daty pierwszego awizo.
nowy 111
Praktykant
Zajmuję się: śr,fa
Kontakt:

Post autor: nowy 111 »

Alalala pisze: 16 cze 2020, 9:44 Oczywiście, że poczekać, przecież korespondencja jest nieodebrana.
Chyba, że mówimy o podwójnym awizo to korespondencja jest skutecznie doręczona, ale nawet wtedy musisz odczekać 14 dni od daty pierwszego awizo.

Korespondencja była skutecznie doręczona, dzięki ;)
mooonciaa
Stażysta
Zajmuję się: FA/KDR
Kontakt:

Post autor: mooonciaa »

Alalala pisze:Oczywiście, że poczekać, przecież korespondencja jest nieodebrana.

od pierwszego awizo, czy od zwrot, nie podjęto w terminie?
Alalala
Inspektor
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
Kontakt:

Post autor: Alalala »

art 44 kpa - wg mnie od pierwszego awizo
maxxx1989
Praktykant
Zajmuję się: pomocą społeczną
Kontakt:

Post autor: maxxx1989 »

Ktoś pisał, że teraz nie ma domniemania doręczenia przez koronawirusa ale może niech ktoś mądrzejszy ode mnie w tym temacie się wypowie bo nie chcę wprowadzić w błąd...
ODPOWIEDZ