Drugi wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, który przebywał w areszcie

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
1qaz
Stażysta
Zajmuję się: FA, ŚW
Kontakt:

Drugi wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, który przebywał w areszcie

Post autor: 1qaz »

Witam
Proszę o podpowiedź. Po wydaniu decyzji o przyznaniu świadczenia alimentacyjnego wysłałam do OWD wniosek o podjęcie działań. OWD odpisał mi, że nie jest organem właściwym dłużnika, ponieważ dłużnik siedzi w areszcie. Gdy wyszedł z aresztu przysłali kolejne pismo, że dłużnik został zwolniony z aresztu i aktualnie są OWD. Czy ja mam do nich skierować drugi raz wniosek o podjęcie działań dotyczący przyznania świadczeń alimentacyjnych w październiku 2019r. czy nic nie robić?
mgops89
Stażysta
Zajmuję się: FA, ŚW, ŚR
Kontakt:

Re: Drugi wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, który przebywał w areszcie

Post autor: mgops89 »

ja bym wysłała wniosek
1qaz
Stażysta
Zajmuję się: FA, ŚW
Kontakt:

Post autor: 1qaz »

Też tak pomyślałam, tylko czy informacja o zadłużeniu z zaświadczenia o bezskuteczności egzekucji z września 2019, czy pisać do komornika o aktualne zaświadczenie? A może wypisać tylko wniosek o podjęcie działąń bez informacji o zadłużeniu?
mgops89
Stażysta
Zajmuję się: FA, ŚW, ŚR
Kontakt:

Post autor: mgops89 »

miałam podobną sytuację i wpisałam zadłużenie z zaświadczenia o bezskuteczności egzekucji z września 2019 r.
GRAS
Starszy referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: GRAS »

moje zdanie - jeżeli to zawiadomienie jako OWW to daję kwotez zaświadczenia o bezskuteczności, Policja prowadzi postępowanie i bedzie pytac o wpłaty, a jeżeli to wniosek o ukaranieto tak jak pisałam, do wniosku nie dołączam nowego zaświadczenia od komornika, bo było to przy decyzji, policja zwraca się z wnioskiem o informację czy sa wp.,laty z badanego czasookresu niealimentacji
GRAS
Starszy referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: GRAS »

przepraszam pomyłka
ODPOWIEDZ