Mam pytanko, jak postępujecie w sprawie stypendium. Mam osobę która złożyła wniosek w listopadzie,(termin do 15 września) bo jak pani twierdzi nikt jej nie powiedział, że może złożyć. Jest orzeczenie u dziecka, dobrze szczególny przypadek tylko teraz kwestia przyznania od kiedy czyli od miesiąca kiedy wpłynął wniosek. Czy jest gdzieś zapis w ustawie o stypendium od kiedy przyznajemy? Pani się odwołała bo twierdzi, że powinna dostać od września.
Może ktoś miał taki przypadek?
termin przyznania stypendium
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Stypendia
- Kontakt:
Re: termin przyznania stypendium
Złożenie wniosku po terminie dopuszczalne jest tylko i wyłącznie w sytuacji gdy jego wcześniejsze złożenie nie było możliwe. Wniosek złożony po terminie musi zawierać uzasadnienie dla wystąpienia z nim po terminie. W uzasadnieniu tym wnioskodawca jest zobowiązany wykazać, że uchybienie terminu nastąpiło bez jego winy. Jeżeli wykaże przyczynę nie złożenia wniosku w ustawowym terminie (niewiedza nie jest dla mnie uzasadnieniem) to przyznałabym od listopada.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: stypendia
- Kontakt:
Re: termin przyznania stypendium
Zrobiłabym tak samoHannaJoanna pisze: 27 gru 2022, 9:00 Złożenie wniosku po terminie dopuszczalne jest tylko i wyłącznie w sytuacji gdy jego wcześniejsze złożenie nie było możliwe. Wniosek złożony po terminie musi zawierać uzasadnienie dla wystąpienia z nim po terminie. W uzasadnieniu tym wnioskodawca jest zobowiązany wykazać, że uchybienie terminu nastąpiło bez jego winy. Jeżeli wykaże przyczynę nie złożenia wniosku w ustawowym terminie (niewiedza nie jest dla mnie uzasadnieniem) to przyznałabym od listopada.

Oprócz termin przyznania stypendium - Stypendia przeczytaj również:
Stypendium - odwołanie do SKO
co dalej z wnioskiem?
Pity za 2022 r.
przeliczenie dochodu
Zgłoszenie utraty po wypłacie
Zgłupiałam, Jak określić ?
zwrot dotacji
uchylenie decyzji - za miesiac zamiana dochodu na mniejszy
Sprawozdanie
rozliczenie biletów miesięcznych - rafundacja
Stypendia dla powracających studentów?