terminale

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
liliput
Referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

terminale

Post autor: liliput »

czy pracujecie już na terminalach
Agniecha2
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: terminale

Post autor: Agniecha2 »

nie
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

Z Ośrodków używających naszego Pomostu już ponad 900 użyło. W sumie przeszło 27 tyś wywiadów elektronicznych.
Tomek
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: michu95 »

U nas pracownicy stawiają opór przed nowymi technologiami, boją się pomyłek - zwłaszcza ci starsi. Tylko trzeba ich namawiać do używania.
U nas wprowadzono na początku takie ustalenie, że kazdy powinien przeprowadzic 2 wywiady i zobaczyć jak będzie mu się podobało, ale teraz ma się zmienić i będzie kilka wywiadów w miesiącu, które trzeba przeprowadzić za pomocą terminala.

Ja osobiście polecam chociaż sam mam problem namowić pracowników do używania. Uważam, że to dobry krok w przyszłość, trzeba się rozwijać, może to w pracy na początku dużo nie pomaga, ale myślę, że za kilka lat to będzie normalne, a będziemy się dziwić, że ktoś chodzi z kartkami papieru.
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

michu95 pisze:boją się pomyłek
Wywiady przeprowadzone w tej formie właśnie pomagają w uniknięciu pomyłek, zwłaszcza przy przepisywaniu wywiadu z papieru do komputera, bo to zupełnie można wyeliminować - robi to automat.

Dodam, że my od listopada ub. roku przeszkoliliśmy w sumie prawie 1000 osób z różnych Ośrodków na naszych szkoleniach z programu WYWIAD Plus.
Tomek
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: michu95 »

SYGNITY pisze:
michu95 pisze:boją się pomyłek
Wywiady przeprowadzone w tej formie właśnie pomagają w uniknięciu pomyłek, zwłaszcza przy przepisywaniu wywiadu z papieru do komputera, bo to zupełnie można wyeliminować - robi to automat.
Ja to rozumiem, przedstawiam tylko punkt widzenia pracowników socjalnych - bardzo ciężko im to wytłumaczyć, że to zdecydowanie lepsze rozwiązanie.
ODPOWIEDZ