terminale
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: terminale
nie
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Z Ośrodków używających naszego Pomostu już ponad 900 użyło. W sumie przeszło 27 tyś wywiadów elektronicznych.
Tomek
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas pracownicy stawiają opór przed nowymi technologiami, boją się pomyłek - zwłaszcza ci starsi. Tylko trzeba ich namawiać do używania.
U nas wprowadzono na początku takie ustalenie, że kazdy powinien przeprowadzic 2 wywiady i zobaczyć jak będzie mu się podobało, ale teraz ma się zmienić i będzie kilka wywiadów w miesiącu, które trzeba przeprowadzić za pomocą terminala.
Ja osobiście polecam chociaż sam mam problem namowić pracowników do używania. Uważam, że to dobry krok w przyszłość, trzeba się rozwijać, może to w pracy na początku dużo nie pomaga, ale myślę, że za kilka lat to będzie normalne, a będziemy się dziwić, że ktoś chodzi z kartkami papieru.
U nas wprowadzono na początku takie ustalenie, że kazdy powinien przeprowadzic 2 wywiady i zobaczyć jak będzie mu się podobało, ale teraz ma się zmienić i będzie kilka wywiadów w miesiącu, które trzeba przeprowadzić za pomocą terminala.
Ja osobiście polecam chociaż sam mam problem namowić pracowników do używania. Uważam, że to dobry krok w przyszłość, trzeba się rozwijać, może to w pracy na początku dużo nie pomaga, ale myślę, że za kilka lat to będzie normalne, a będziemy się dziwić, że ktoś chodzi z kartkami papieru.
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Wywiady przeprowadzone w tej formie właśnie pomagają w uniknięciu pomyłek, zwłaszcza przy przepisywaniu wywiadu z papieru do komputera, bo to zupełnie można wyeliminować - robi to automat.michu95 pisze:boją się pomyłek
Dodam, że my od listopada ub. roku przeszkoliliśmy w sumie prawie 1000 osób z różnych Ośrodków na naszych szkoleniach z programu WYWIAD Plus.
Tomek
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja to rozumiem, przedstawiam tylko punkt widzenia pracowników socjalnych - bardzo ciężko im to wytłumaczyć, że to zdecydowanie lepsze rozwiązanie.SYGNITY pisze:Wywiady przeprowadzone w tej formie właśnie pomagają w uniknięciu pomyłek, zwłaszcza przy przepisywaniu wywiadu z papieru do komputera, bo to zupełnie można wyeliminować - robi to automat.michu95 pisze:boją się pomyłek
Oprócz terminale - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Zasiłek stały
Wywiad-artykuły przy prop.pomocy
zas. okresowy - dochód utracony
decyzje i KPA od czerwca
przekazanie wg właściwości
skład rodziny a dochód
Pogrzeb nn w Pomoście
Ciemna strona pomocy społecznej w "Polityce"
zasiłek stały a zasiłek pielęgnacyjny
zasiłek okresowy
pokrętna sytuacja
MPiPS-03 zatrudnienie, co z macierzyńskim?
Dom Pomocy Społecznej - odpłatnośc
duzy błąd i problem, może ktoś pomoże
zasiłek szkolny !!!!!!!!!!!!!!!
załączniki do wywiadu zdo i szo