terminalne mobilne ??
Re: terminalne mobilne ??
do ~ja:
tak na marginesie, pakiet Office jest za darmo. Open/Libre Office.
tak na marginesie, pakiet Office jest za darmo. Open/Libre Office.
Bardzo proszę o wypowiedzi jak w/w urządzenia sprawdzają się w terenie 

Z odblokowaniem to \"śliska\" sprawa, nie wiem jakie są zapisy umowy, bo nie widziałem. To już lepiej zrobić drugą partycję na dysku albo na nośniku SD i postawić \"normalny\" system operacyjny bez ograniczeń. 

Pytanie tylko: po co coś odblokowywać? - żeby po 2 tygodniach wszystko stawiać od nowa, bo się zachciało pracownikowi coś tam pogmerać w systemie albo pozwiedzać strony www nie te co trzeba?
(...) u mnie na razie terminale sprawdzają się w terenie szafy - załadowałem akumulatory i czekam na kolejne ruchy ze strony ministerstwa, czyli hasło i login do admina i jakieś info nt. szkoleń czy cóś...
(...) u mnie na razie terminale sprawdzają się w terenie szafy - załadowałem akumulatory i czekam na kolejne ruchy ze strony ministerstwa, czyli hasło i login do admina i jakieś info nt. szkoleń czy cóś...
ja na razie nie ubezpieczam bo nie wiem jaka jest ich wartosc. jak przyjdzie umowa z MPiPS to będzie wpisane
faktycznie w przesłanej nam dziś Umowie do wypełnienia i podpisania w § 1 ust. 2 wartość początkowa jednostki sprzętowej to na razie wykropkowane pole. Trzeba odesłać i czekać aż umowa wróci podpisana i uzupełniona przez MPiPS.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Czy pracujecie już na terminalach? Czy czekacie na zwrot umowy
Info z ministerstwa:
w lutym mają być umowy odsyłane, jeśli chodzi o hasła i inne sprawy techniczne - będziemy musieli się kontaktować już do Urzędów Wojewódzkich (administratorów). I jeszcze wartość jednego terminala: 1469,28zł (to do ubezpieczenia)
pozdro
w lutym mają być umowy odsyłane, jeśli chodzi o hasła i inne sprawy techniczne - będziemy musieli się kontaktować już do Urzędów Wojewódzkich (administratorów). I jeszcze wartość jednego terminala: 1469,28zł (to do ubezpieczenia)
pozdro
jakie jest hasło do konta Pracownika/Administratora w Ubuntu na tym terminalu?
Oprócz terminalne mobilne ?? - Oprogramowanie przeczytaj również:
SEPI - komunikacja dwukierunkowa OPS-PUP - pytania
pomoc pracuje w sygnity
pomoc pracuje w sygnity
Helios-lista
Program dożywiania
Elektroniczny Obieg Dokumentów
EZAR
ZC
Korekta sprawozdania i zbiorów ?
pomocy aktualizacja
aktualizacja