trymesry ciąży - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 20 kwie 2015, 10:29

gdzie są określone trymestry ciąży czy są jakieś rozporządzenia .
Proszę o pomoc jeśli ktoś wie.
poziomka

Napisano: 20 kwie 2015, 10:57

Takowego art na trymestry to nie ma sa one jedynie wymagane na wzorze zaswiadczenia lekarskiego do rozporzadzenia a skoro cos jest we wzorze to znaczy ze jest wymagane
Gosciu

Napisano: 20 kwie 2015, 12:51

rozp. MZ z 14.09.2010 paragraf 2 ust. 2 "świadczenia zdrowotne,(...), są udzielane kobiecie co najmniej raz w każdym trymestrze ciąży."
lili

Napisano: 20 kwie 2015, 13:13

Ciężko byłoby chyba określać rozporządzeniem, ile czasu trwa ciąża :) Trymestr to po prostu 1/3 okresu trwania ciąży. Jeżeli przyjmuje się, że ciąża trwa do 42 tygodni, to każdy trymestr ma po 14 tygodni.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 20 kwie 2015, 13:36

ja nie jestem lekarzem i nie muszę się znać na trymestrach ciąży, wystarczy że jest data wpisana ja tego nie przeliczam
oliwia1234

Napisano: 20 kwie 2015, 13:56

Po co Ci te trymestry :?: Do świadczeń rodzinnych należy dołączyć zaświadczenie że była pod opieką od 10 tyg ciąży do porodu i tyle nie muszą być wpisywane jakies trymestry!
A TRAK PROPO TO OD 10 TYG. PO CO TO A JAK PÓŹNIEJ SIĘ ZORIENTUJE ŻE W CIĄŻY BO OBJAWU NIE MA I BECIKOWE PRZEPADA GŁUPIE JAK BUT!!!
nbOWA 25

Napisano: 20 kwie 2015, 14:02

nbOWA 25 pisze:Po co Ci te trymestry :?: Do świadczeń rodzinnych należy dołączyć zaświadczenie że była pod opieką od 10 tyg ciąży do porodu i tyle nie muszą być wpisywane jakies trymestry!
A TRAK PROPO TO OD 10 TYG. PO CO TO A JAK PÓŹNIEJ SIĘ ZORIENTUJE ŻE W CIĄŻY BO OBJAWU NIE MA I BECIKOWE PRZEPADA GŁUPIE JAK BUT!!!
Tego jeszcze nie slyszalem ze trymestry nas nie intersija
Skoro sa na wzorze zaswiadczenia to raczej chyba musza byv inaczej ustawodawca by ich do zaswiadczenia nie dolaczal
Gosciu

Napisano: 20 kwie 2015, 14:11

Czy w ustawie masz napisane że ma być dokładnie każdy trymestr data? Ważne jest że od 10 tyg,. do porodu to nas interesuje, po co te trymestry. :?: :?: :?: :mrgreen:
Nowa 25

Napisano: 20 kwie 2015, 14:29

Nowa 25 pisze:Czy w ustawie masz napisane że ma być dokładnie każdy trymestr data? Ważne jest że od 10 tyg,. do porodu to nas interesuje, po co te trymestry. :?: :?: :?: :mrgreen:
Nie musi byc w ustawie wazne ze jest jako zalacznik do rozporzadzenia
Gosciu

Napisano: 20 kwie 2015, 14:31

Dobra to sobie rób po swojemu ja inaczej ustawę rozumiem na to wygląda i rozporządzenie......
Nowa 25

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem