trzynastka a nowy pracownik
trzynastka a nowy pracownik
Witam
Od 1 stycznia mam nowego pracownika który pracował przez 11 miesięcy w gminie teraz; w ośrodku. co z XIII jak naliczyć chodzi mi o księgowanie w koszty. Napweno nalicza gmina mnie przekazuje dokumenty do wypłaty ale co z kosztami. Ja bedę miała wydatek a koszty mam sobie naliczyć styczniem.
Od 1 stycznia mam nowego pracownika który pracował przez 11 miesięcy w gminie teraz; w ośrodku. co z XIII jak naliczyć chodzi mi o księgowanie w koszty. Napweno nalicza gmina mnie przekazuje dokumenty do wypłaty ale co z kosztami. Ja bedę miała wydatek a koszty mam sobie naliczyć styczniem.
Re: trzynastka a nowy pracownik
Dlaczego ty masz coś płacić. Wypłata powinna być w Urzędzie.
od 1 stycznia przejęliśmy 500+ oraz pracownika z gminy
Ale niestety nie możecie przejąć wypłaty trzynastki
Nadal płaci gmina.

Czy nie jest tak, że przy przeniesieniu pracownika samorządowego całą trzynastkę wypłaca nowy pracodawca, czyli w tym przypadku ośrodek? Przejął go przecież z aktami osobowymi i z listą płac za miniony rok.....
Tak jak napisała basia11. My też po przejęciu pracowników wypłacaliśmy im 13 w całości.
czy urlop z tyt.opieki nad dzieckiem i urlop okolicznościowy odlicza się od podstawy do dodatkowego wynagrodzenia rocznego "13" ?
Oprócz trzynastka a nowy pracownik - Księgowość przeczytaj również:
Macierzyński a 13-tka
nota korygująca
usługi opiekuńcze i FA
do doris 43
umowy po centralizacji
konto 226 i 221
paragraf 094
wpłata dłuznika z zagranicy
naleznosci - gdzie w bilansie
składka społeczna od szo po zwrocie
JPK - do księgowych instytucji kultury