turnus ratunek - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 22 gru 2010, 13:30

Ile wynosiło dof w listopadzie dla osoby ze stopniem znacznym???
~ac

Napisano: 22 gru 2010, 14:47

863 zł
~Stanlej

Napisano: 22 gru 2010, 21:38

A u nas 750
~~Ella

Napisano: 08 sty 2011, 23:24

a my już nie mieliśmy środków i nie mamy w tym roku ( tak się zanosi...)
~zofia

Napisano: 10 sty 2011, 13:35

a u nas nie ma dofinansowania od 2 lat i oby tak dalej :)
~pcpr

Napisano: 10 sty 2011, 15:53

a ja nie umiem przkonać żeby nie realizować tego zadania.
~ŁG

Napisano: 12 sty 2011, 10:39

dla nas ważniejsze jest dofinansowanie np do pieluchomajtek niz jak wiekszosc to nazywa i traktuje: do wakacji :] a z tej kasy co pfron daje nie można poszaleć na wszystkie zadania
~pcpr

Napisano: 12 sty 2011, 20:55

Nie wiem, czy urzędnik może stanowić o tym, co jest ważniejsze dla ON. W ustawie o rehabilitacji.. i rozporządzeniu w sprawie zadań powiatu jest napisane, jakie zadania należy realizować i wydaje mi się, że jednak tego należy się trzymać. Nie trzeba przecież dofinansowywać całych 80% do zadań (bariery) i tyle, ile wychodzi zgodnie z rozporządzeniem o turnusach do turnusów, czy całej wnioskowanej kwoty do sportu,kultury.. Można dofinansowywać po mniej, ale realizować raczej wszystkie zadania.
Czekam na wypowiedzi :)
~~Ella

Napisano: 14 sty 2011, 10:12

80% do barier to nie daliśmy juz chyba od paru lat. a skoro zostaje nam niewiele ponad 300 tyś na wszystkie zadania to jak to niby podzielic zeby bylo dobrze??!!
~pcpr

Napisano: 14 sty 2011, 14:40

My w tamtym roku do barier dofinansowywaliśmy do 60% wartości kosztorysowej, nie więcej niż 5 tys. zł. Turnusy też były obniżone, korzystały tylko dzieci i osoby, które nigdy na turnusie nie były. Dofinansowanie do zaopatrzenia wyniosło do 70% limitu NFZ. Co prawda i tak zabrakło kasy, ale co zrobić, kasy mniej, a osób niepełnosprawnych coraz więcej, albo coraz więcej osób wie, że można korzystać z różnego rodzaju dofinansowań.
Pozdro...
~Ella

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x