TV Trwam w multipleksie - HYdE PaRK

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 20 maja 2013, 12:42

rydzyka na multiplex polsatu i po krzyku
~czy....

Napisano: 20 maja 2013, 12:43

u mnie przeciwnie - księża prowadzą mszę o uzdrowienie, wieczory chwały a to co się na nich dzieje ściąga coraz więcej ludzi. W ten sposób ewangelizują a Bóg potwierdza ewangelię znakami. Jest dużo uzdrowień, uwolnień i ludzie wracają do Boga bo poznali Boga żywego, bo zobaczyli że jest miłością.

Trzeba modlić się o ducha świętego dla siebie, bliskich ale też dla miasta w którym żyjemy. Ja do Kościoła chodzę dla Boga i do Boga - ksiądz też człowiek i grzeszy. Jak to widać to trzeba go upomnieć i modlić się za niego .
~Kocur

Napisano: 20 maja 2013, 13:31

Ja też zauważam zniechęcenie ludzi do chodzenia do kościoła. A jak je zauważam skoro jestem osobą niewierzącą i nie chodzę do kościoła? No widzę to po swoich niewierzących znajomych. Oni przecież są zniechęceni i też nie chodzą do kościoła. Za PRL-u to jeszcze więcej naszych chodziło do kościoła, bo władza potrzebowała informacji z pierwszej ręki co tam się dzieje. Obecnie to już tylko w ramach inicjatyw oddolnych niektórzy z naszych chodzą, żeby donieść pozostałym niewierzącym, że do kościoła nadal nie warto chodzić, bo oni tam ciągle nie chcą zmienić Pisma św., tak jak my im to proponujemy.
~światowiec

Napisano: 20 maja 2013, 13:33

Mariusz Max Kolonko: dlaczego w Polsce niektóre media stygmatyzują wolnych, patriotycznych obywateli?

- Czytam w polskiej prasie artykuł jakiegoś dupka: \"Narodowcy wyszli na ulice\". Jak jakieś hitlerjugend. Kto te bzdury pisze? Kim jest ten pajac dziennikarski, który rozumie świat na opak? Kto go zatrudnia? W Ameryce tacy \"narodowcy\" to zwykli mieszkańcy Ameryki - powiedział Mariusz Max Kolonko podczas czatu w Onecie.
~święta racja

Napisano: 20 maja 2013, 13:34

\"Patrzę na to, co się teraz dzieje w Polsce i z bólem stwierdzam, że przy braku reakcji z Pana strony bezkarnie można znieważać wartości chrześcijańskie i ludzi wierzących\" - napisał ks. Józef Wójcik z Suchedniowa w liście otwartym do premiera Donalda Tuska. Kapłan diecezji radomskiej był 18 razy karany przez władze PRL i dziewięciokrotnie więziony za obronę krzyży.

Ks. Wójcik pisze w liście, że ludzie wierzący w Polsce są \"poniewierani i dyskryminowani\" oraz \"znieważane są przedmioty kultu\". \"Tego samego doznawałem ja o moi parafianie w czasach komunizmu. Bo już dwa miesiące po święceniach kapłańskich siedziałem w więzieniu za to, że stanąłem w obronie krzyża, usuwanego z sal szkolnych w Ożarowie koło Ostrowca Świętokrzyskiego\" - pisze w liście zasłużony kapłan, który został odznaczony przez trzech prezydentów: Oscara Luigi Scalfaro (Cavaliere della Republica Italiana), Lecha Wałęsę (Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski) i Lecha Kaczyńskiego (Wielki Krzyż Orderu Odrodzenia Polski).
Ks. infułat Wójcik napisał, że działania Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji przypominają czasy Cyrankiewicza i Gomułki. \"KRRiTV traktuje o. Tadeusz Rydzyka jako królika doświadczalnego, a Radio Maryja i TV Trwam jako eksperyment, czy uda się się zamknąć usta prawdziwe, czy da się wierzących zepchnąć do zakrystii i zamknąć ich jak Żydów w getcie, aby nie mieli żadnego głosu w społeczeństwie, bo ich się poniża, ośmiesza i odbiera prawa, które gwarantuje Konstytucja. Bo jak można nie liczyć się z dwoma i pół milionami podpisów w obronie Telewizji Trwam?!\" - czytamy w liście.
Dalej ksiądz Wójcik pisze: \"Patrzę na to, co się dzieje w Polsce i z bólem stwierdzam, że przy braku reakcji z Pana strony bezkarnie można znieważać papieża, biskupów, kapłanów, krzyż, obraz Matki Bożej Częstochowskiej, wartości chrześcijańskie i ludzi wierzących. A przecież to się już działo w PRL-u i ja tego doświadczyłem\".
Ks. Józef Wójcik był 18 razy karany przez władze PRL, dziewięciokrotnie więziony za obronę krzyży, odprawianie Mszy św. oraz nauczanie dzieci i młodzieży religii. Po upadku komunizmu zaangażował się w działalność społeczną. W latach PRL, w czasie swojej kapłańskiej posługi w Ożarowie i Wierzbicy, dał świadectwo wiary, wierności Kościołowi i nieugiętości wobec władz komunistycznych. Był też kapelanem polskiej reprezentacji olimpijskiej w Atenach.
Kapłan znany jest z uwolnienia kopii obrazu Matki Bożej Częstochowskiej. Historia niecodziennej kradzieży ma swój początek w 1957 roku, kiedy rozpoczęła się peregrynacja wizerunku maryjnego po polskich parafiach. W 1966 roku na polecenie władz PRL, wizerunek został \"aresztowany\" i uwięziony na Jasnej Górze. Wykradł go ks. infułat Józef Wójcik, obecnie emerytowany proboszcz z Suchedniowa.
~święta racja

Napisano: 20 maja 2013, 13:41

jest taka wspólnota która organizuje msze z modlitwą o uzdrowienie i uwolnienie i tam dzieją się cuda, na tych mszach ( wspólnota miłość i miłosierdzie Jezusa ).
Kto chce doświadczyć żywego Boga albo sprawdzić czy jest ten Bóg czy go nie ma to chociaż raz w życiu powinien na nie pojechać.

www.mimj.pl
~Kocur

Napisano: 20 maja 2013, 18:00

Won z radykałami katolickimi!
Zdjąć te media całkowicie!!!
~Adam

Napisano: 21 maja 2013, 11:37

Adam a może ty sam się zdejmij z tego forum. Jasteś jak truteń duzo chałasu a miodu nie robiosz. Idż truć gdzie indziej
~Kicia

Napisano: 21 maja 2013, 11:42

nie tylko on tak truje więc albo wszyscy albo nikt
~do Kici

Napisano: 21 maja 2013, 14:12

Admin powinien blokować pewne osoby
~Kicia

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x