pierwszy raz robię tytuł wykonawczy i mam pytanko jeżeli dłużnik nie płaci cały rok to wysyłam 3 upomnienia, a tylko na jednym koszt upomnienia?? a jak wypełniam potem tytuł 4-pozycyjny to juz na każdym tytule wpisuje koszty upomnienia???
nie słyszałam zeby robić up kwartalnie, Up robisz przecież na decyzji o zwrocie przekazanej do windykacvji, a decyzja jest jedna, jedno upomnienie, jedne koszty UP, nawet do tw 4 pozycyjnego
po zakończeniu okresu świadczeniowego wystawiasz decyzję o zwrocie za cały okres świadczeniowy, potem jak nic nie wpłacił wysyłasz upomnienie też za cały okres zasiłkowy, a dopiero jak nic nie wpłaci w terminie to wystawiasz tytuł wykonawczy, tytuł jest czteropozycyjny i tak jest podzielone na cztery pozycje po 3 miesiące czyli cały okres świadczeniowy.
nie. powoli. pomyliłam się wcześniej i źle napisałam. jeśli był pełen okres świadczeniowy czyli 12 m-cy to wystawiasz trzy czteropozycyjne tytuły i wpisujesz po kolei w pierwszym paź, lis, gru, sty. w drugim lut, marz, kwie, maj. w trzecim czer, lip, sier, wrz. i to jest tytuł dla urzędu skarbowego. a dodatkowo wysyłasz jeszcze też do US taki krótki \"tytuł dla zobowiązanego\". wszystko razy 2 + ksero upomnienia i ksero zwrotki (dowód że odebrał upomnienie, a jak nie odebrał to kserujesz całą kopertę z adnotacjami z poczty) potwierdzone za zgodność.
koszty upomnienia w pierwszym tytule. w następnych wpisuj koszty upomn. 0,00, wpisz datę upomnienia i w poz. 80 koszty upomnienia wykazano w tytule wykonawczym nr... z dnia....