Przyznalibyście SZO ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 20 mar 2014, 15:06

Pani była w stosunku pracy, niepełnosprawną matką opiekował się jej mąż ale zmarł i ona NIE ZREZYGNOWAŁA z pracy ale umowa się jej skończyła i nie podjęła dalszego zatrudnia gdyż musi opiekować się matką czy można jej przyznac SZO ?
~Wiesia`14

Napisano: 20 mar 2014, 15:07

Ja bym przyznała bo szkoda zdrowia w starciu z SKO.
~Zoja

Napisano: 20 mar 2014, 15:15

Ktoś jeszcze sie wypowie ?
~Wiesia`14

Napisano: 20 mar 2014, 15:26

niech napisze oświadczenie, że nie skorzystała z kolejnej umowy ze względu na opiekę, zresztą Ty musisz ocenić czy ta opieka jest rzeczywiście sprawowana i przyznaj
~Kati

Napisano: 20 mar 2014, 15:40

ja dałbym mimo wszytsko odmowę. Są liczne orzeczenia wskazujące, ze upływ czasu na jaki zawarta została umowa nie stanowi rezygnacji z zatrudnienia. Niech złoży oświadczenie, idealnie byłoby gdyby stosowne oświadczenie dał również pracodawca. A SKO niech wyda decyzję wbrew literalnemu brzmieniu ustawy.
Jak będziesz mieć kilka podobnych orzeczeń, możesz próbować sama, chyba że już masz?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 15:56

mi sko uwaliło decyzję odmowną i przyznało babce a miałam podobną sytuację. Musisz mieć mocne argumenty. Napisz do pracodawcy czy kobieta miała możliwość przedłużenia umowy a jeśli tak to dlaczego z niej zrezygnowała. Jeśli w międzyczasie byłą zarej. w PUP to tam tez napisz wniosek.
~ela 1

Napisano: 20 mar 2014, 16:01

nie no pzrestańcie!
jeżeli umowa była zawarta na czas określony skończyła sie i koniec. strona nie zrezygnowała z pracy, zeby opiekować się niepełnosprawną matka
Miałam taki przypadek, dałam odmowe - bez pisania do pracodawcy o cokolwiek- strona się odwołała i SKO utrzymało w mocy moją decyzje
~nika

Napisano: 20 mar 2014, 16:22

nika jeżeli chcesz dać odmowę to oczywiście jest argument ale może rzeczywiście było tak jak piszemy powyżej to dlaczego odmowa
~Kati

Napisano: 20 mar 2014, 16:26

Kati, pierwszoinstancyjnie moim zdaniem, to nadal odmowa.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 16:31

odmowa, nie spełnione przesłank określonei w ustawie do przyznaia SZO- brak rezygnacji z zatrudnienia
~nika

Strona 1 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x